úterý 10. července 2018

DIAMANTOVÁ HOREČKA


3. DEN – DIAMANTOVÁ HOREČKA
10. 7. 2018 (prší a prší)

Konečně jsme kompletní, dneska dorazil i Davídek s Terezkou. Jsou pěkně odpočinutí z dovolenky, tak řádně posilní svůj oddíl.

DOPOLEDNE:

PAŠERÁK - Při osidlování nového území byly objeveny diamantové doly. Avšak protože kmeny nemají žádné zkušenosti ani čas na práci v dolech musí vyhledat pašeráky, kteří pašují diamanty přes jejich území. Tyto pašeráky je potřeba najít, zadržet a obrat o diamanty z jejich území. Následně je potřeba diamanty směnit za ty nejcennější a ty si ponechat v kmenu. Pašeráci byli určití vedoucí pohybující se po lese a ostatní vedoucí byli obránci těchto pašeráků a chytali děti, ovšem i z obránce se mohl stát pašerák a z pašeráka nečekaně obránce. Ve chvíli, kdy měli děti v oddíle posbíranou celou sadu barevných diamantů, musely vyhledat překupníka a směnit celou sadu za černý diamant. Hodnotilo se, kolik černých diamantů kmen bude mít po skončení hry. Z lesa nás pak vyhnal déšť, ale i tak byly oddíly velmi úspěšné.

1. místo Pralesníci – posbírali 28 černých diamantů
2. místo Chameleoni – nasbíráno 16 černých diamantů

ODPOLEDNE:

Vzhledem k tomu, že pršelo celkem dlouho a vydatně, musel se program přesunout do jídelny a budovy.
Výroba nádoby/misky na diamanty – bohové se rozhodli, že je kmeny musejí poctít a darovat jim diamanty z jejich území, avšak nepřijímají dary jen tak musí si na ně vyrobit rituální nádobu, do které diamanty umístí a předají je bohům. Ale kmeny nemají potřebné pomůcky na výrobu této nádoby, musí se je zasloužit u bohů a splnit jejich úkoly. Po budově a v jídelně byli rozmístěni bohové se svými úkoly, za splnění těchto úkolů dostávali jednotlivci pomůcky na vytvoření nádoby na diamanty (např. samotvrdnoucí hmotu, špejle, barvy, štětce, brčka, kelímky, atd.)
Hlavní vedoucí Monča jako Sibyla pak ohodnotila tyto nádoby.

1. místo Chameleoni – si daly trochu více záležet, a nádoba byla originálně vyzdobena
2. místo Pralesníci – měli taky moc hezkou nádobu, ale chyběla originalita a na zpracování si mohli dát více záležet

Jelikož se misky musejí nechat ještě trochu vytvrdnout, budou se později ještě malovat a budou znova ohodnoceny a Pralesníci to mohou ještě dotáhnout originální malbou na tuto nádobu.

VEČER:

Déšť konečně ustal a program se mohl přesunout opět pod širé nebe.
Šifrovaná – děti zjistily, že bohové pro ně mají důležité poselství, ale od Bohů nic nezískají zadarmo a tak musí poselství získat složitou cestou.
Oddíly měly za úkol pomocí dvojic, kdy měl jeden zavázaný oči a druhý byl navigátor, posbírat po  louce kusy šifry. Následně ji museli složit a obětovat jednoho z týmu, který bude chodit pro jednotlivá písmena abecedy, aby šifru vyluštily. Tyto písmena taky nedostali jen tak, za Chameleony bojoval Štěpán a za Pralesníky Filip. Kluci skládaly tanagramy, odebírali sirky, odpovídali na vědomostní otázky a hádali hádanky. Za každé splnění daného úkoly si vylosovali náhodné písmeno abecedy.

1. místo – Chameleoni (rychlejší asi o 2 minuty)
2. místo – Pralesníci

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za příspěvek!