pondělí 16. července 2018

DEN AFRICKÉHO KLIDU


9. DEN – DEN AFRICKÉHO KLIDU
16. 7. 2018 (klidový den)

DOPOLEDNE:

Během namáhavých předchozích dnů se děti dost unalily, bylo zapotřebí zvolnit tempo a dát si odpočinek před dalším dnem, ve kterém děti vyrazí na celodenní výlet.
Výroba masek – protože zdejší kmeny se výrazně odlišují od Pralesníků i Chameleonů je potřeba splynou s okolím, proto mají děti za úkol vytvořit si africkou masku.
Pod vedením Pavlínky a oddílových vedoucí si během dopoledne polovina dětí udělala za pomocí sádrových obvazů masku na obličej, kterou si po zaschnutí budou dodělávat a zdobit.

ODPOLEDNE:

Stavění bunkru – blíží se velká bouře, a proto se celý oddíl musí schovat, ale zatím nemají kde. Úkolem kmenů bylo, za pomocí přírodnin a kusu provázku, vyrobit v lese přístřeší, do kterého se vleze celý oddíl, bude pevný a odolný proti bouři a bude viděno nejméně lidí z oddílu.
Vzhledem k tomu, že oba týmy postavily bunkr, kam se schoval celý oddíl a z každého oddílu byl viděn jen jeden její člen, rozhodli se vedoucí zkoušet pevnost tohoto bunkru. Pralesníci si daly opravdu záležet, stavěli svůj bunkr uprostřed lesa, Chameleoni využili tlustou tyč vedoucí přes lesní strž, která tvořila základ jejich bunkru. Z toho taky vyplynulo, že Pralesníci měli přístřeší o něco více chatrnější než Chameleoni.
Oba týmy se velice snažily, a tak odpolední hra neměla ani vítěze ani poraženého a oba oddíly obdržely stejný počet dílků území.
Po cestě z lesa pak všichni sbírali dřevo na oheň a večerní táborák.

VEČER:

Táborák s hudbou a karaoke – po úspěšném prvním táboráku, kdy se zpívalo u ohně, do mikrofonu a i tancovalo, si děti přály ještě jeden takový táborák, a proto se jim vyhovělo a místo klasické diskotéky se udělala africká diskotéka pod širým nebem s hudbou a tancem. Mezi místní celebrity, které nechtěly pustit mikrofon, patřily: Darinka, Vendula, Anetka, Kristýnka K., Viktrorka Pl., Michalka, Kristýnka R., Terezka, Filip, Monička a Honza.
Ostatní je doprovázely zpěvem i tancem.
Všichni dostali za úkol neuhnat se před celodenním výletem, což bylo splněno.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za příspěvek!