čtvrtek 12. července 2018

DEN MALÁRIE


5. DEN – DEN MALÁRIE
12. 7. 2018


DOPOLEDNE:

Do vesnic a měst na území Afriky dojeli domorodí bankéři a finančníci. Jelikož potraviny a obživu již kmeny do dalších dnů mají, je potřeba obstarat další potřeby pro kmen, to ovšem bez potřebného obnosu peněz nepůjde. Každý člen kmenu musel během dopoledne vyhledat bankéře, který mu určitý obnos peněz daruje pro svůj kmen. Nejprve si, ale museli zajít na úřad pro povolení nosit u sebe větší obnos peněz, další úředník jim na toto povolení musel dát to správné razítko, a pak přišel čas vyhledat bankéře. Jednotlivý bankéři u sebe nosili bankovky různých hodnot (5, 10, 20, 50, 100), ovšem bankovky se rozdávali vzestupně, pokud někdo měl už všechna povolení, musel vyhledat bankéře s nejnižší hodnotou a pak následně ty další. Jakmile měl celou sadu, musel zajít do úschovny, kam si peníze uloží. Maximální hodnota bankovek na povolení byla 185 Mosambických meticalů. Po území se ještě pohybovali zloději, kteří mohli přepadnout kohokoliv a kdykoliv, bylo potřeba být neustále ve střehu. I přesto, že hrál každý sám za sebe, součet hodnot připadl celému týmu. Samozřejmě, že jim to bankéři neulehčovali, hodnoty si mezi sebou střídali, vyvěšovali si cedulky ve stylu příjdu hned, odpolední přestávka apod.
Kuba, Monča, Zuzka a do jisté míry i Adámek taky, jako zloději utržili dost peněz.
Mosambické meticaly, které týmy utržily, jim pak poslouží do další etapy hry.

1. Chameleoni 29 sad – 5.365 Mosambických meticalů
2. Pralesníci 25 sad – 4.625 Mosambických meticalů

ODPOLEDNE:

Hmyzí bodnutí – s neustálou změnou počasí a měnícím se větrem přišla i invaze hmyzu, která napadla zdejší domorodé kmeny. Cílem bylo obrnit svůj tým, aby utržil, co nejméně těchto hmyzích štípanců. Na Mitrově, zřícenině hradu Mitrov, byly rozházeny lístečky 5-ti barev. Na každém lístků byly hodnota hmyzích bodnutí 1 – 50, Postupně děti vybíhali a sbíraly tyto lístečky. Ten tým, který utrží nejméně bodnutí, vyhrává. Celkový počet lístečků se vydělil počtem lístečků na oddíl.

1. Chameleoni  - 3.618 bodnutí – 141 lístečků = Ø 25,7
2. Pralesníci – 3.547 bodnutí – 129 lístečků = Ø 27,5

VEČER:

Konečně jsme se dočkali a mohli jsme si rozdělat táborák, který byl doplněný reproduktorem a mikrofonem. Táborák skončil diskotékou u táborák s karaoke. Chvílemi se jen zpívalo ze zpěvníků u ohně, pak se k tomu přidal nějaký ten taneček. A ke konci už všichni společně zpívaly a tancovali na hudbu z reproduktoru. Ohodnotila bych to, jako netradiční táborák s dobrým koncem, kde se všichni bavili.

V noci měly děti slíbenou ještě noční hru, vzhledem k tomu, že druhý tábor, který se nachází na budově, měl mít tu samou noc stezku odvahy na stejném místě, kde mi noční hru, ustoupili jsme a noční hru přesunuli na další den.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za příspěvek!