pátek 13. července 2018

DEN V PRALESE


6. DEN – DEN V PRALESE
13. 7. 2018 (pátek 13.)

DOPOLEDNE:

Průchod pralesem – kmeny šly prozkoumat blízký chrám bohů, cesta vedla přes prales, ale není jednoduchá. Aby nebyly odhaleni, musí přes prales projít bez jediného lidského slova za pomocí přírodních zvuků, a protože byl prales na začátku hustý, nebylo nic vidět. V lese byl úsek cca 20 metrů, který byl ohraničený lanem, v tomto prostoru naskládány různé předměty (kužely, kotlíky, karimatky, apod.). Za pomocí přírodnin si děti domluvily signály na průchod tímto pralesem (ťukání klacíky nebo kamínky v různých intervalech). Úkolem bylo, projít celý prales se zavázanýma očima za pomocí navigátora, aniž by se jedinec dotkl.  Takto musel tímto územím projít postupně celý kmen. Hodnotil se čas, za který prošel celý oddíl tuto dráhu.

1. Pralesníci (velký náskok)
2. Chameleoni

ODPOLEDNE:

Jelikož se kmeny dostaly přes prales až ke chrámu a prozkoumaly i tento chrám. Bohové se na ně naštvaly za znesvěcení jejich posvátného území. Bohové těmto kmenům ukradli jejich kmenové obleky a navíc to celé vypadalo, jak kdyby si je kmenový jedinci ukradli navzájem. Kmeny proto proti sobě o tyto obleky začnou bojovat. V lese bylo ohraničeno území každého kmene, ve kterém se nacházel tento oblek. Každý kmen měl za úkol ukrást oblek druhého kmene a zároveň si chránit ten svůj. Každý člen měl na zápěstí fáborek, který představuje jeho život, musí se dostat na území druhého týmu, ukrást oblek a vrátit se zpět na svoje území i s tímto oblekem. Komu bude během této mise ztrhnut fáborek protihráčem, ztrácí život a jde si pro nový.

1. Pralesníci – 22x získali oblek druhého týmu
2. Chameleoni – 14x získali oblek

VEČER:

Ozvěny – po hledání a získávání kmenového obleku se všichni rozutekli a ztratili v hustém pralese, aby se našli, musí použít své hlasivky a uši k naslouchání druhých. Členové kmenů byly rozmístěni po lese s většími rozestupy. Každý kmen dostal jinou zprávu, která se musela dostat od prvního až po posledního v oddíle. Ten tým, který jako první odevzdá první správnou zprávu bohům, vyhrává. Bohové to samozřejmě nenechali jen tak, snažili se kmenům zprávu přerušit pokřikováním různých nesmyslných vzkazů, vět a slov. (Víme, že v lese se nekřičí, ale pro tentokrát to bylo potřeba :-D) 

1. Chameleoni
2. Pralesníci

NOC:

Všichni členové kmenu už se našli, jenže je čeká ještě cesta zpět přes nepřátelské území, které je třeba prohledat a zapamatovat si, jaké nebezpečí na ně tady čeká. Hra se odehrávala za plné tmy, kdy dvojice a jedna trojice z kmene vycházely po 2 minutovém intervalu za světlem v lese (vedoucí nebo instruktor s baterkou). U každého světla si pohlédly obrázek s africkou tématikou. Na konci, až dojde postupně celý oddíl, sepisovaly, či kreslily, kolik si toho z cesty zapamatovaly. Vyhrává ten oddíl, který bude mít nejlépe popsané či nakreslené všechny kartičky. Těch bylo 8 a za každou z nich byl maximální počet bodů 3.

1. Pralesníci – 19 bodů
2. Chameleoni – 15 bodů

Všechny děti byly hrozně statečné, nikdo se nebál a hned se začaly vyptávat na stezku odvahy, tak jsme zvědaví, kolik z nich se jich doopravdy přihlásí, až nadejde její čas :-D


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za příspěvek!