pondělí 9. července 2018

DEN ÚRODY


2. DEN - DEN ÚRODY
9. 7. 2018

Ráno zazněla siréna v 7:20 h dneska o 10 minutek dřív, než je běžné, abychom si vysvětlili ranní vstávání, rituály a zvládli pořádnou rozcvičku pod velením Barči, jako dnešního DVT (denní vůdce tábora). Všichni si poctivě zacvičili, aby byly řádně protaženi a připravení na dnešní náročný den a nikdo se nezranil.

DOPOLEDNE:

Oddílový program – každý oddíl si vymyslel název oddílu a oddílový pokřik, který zazní každé ráno a večer na nástupech.
Děti si také vyráběly kmenové obleky – každý kmen dostal látku a asi 10 minut na promyšlení, jak jejich kmenový oblek bude vypadat. Pak štafetově kreslily na látku, vybíhali po jednotlivci a každý jednotlivec dostal 30 sekund nakreslit temperovými barvami kousek obleku, po časovém limitu musel přestat a doběhnout ke svému týmu, aby předal štafetu. A jako obleky se vydařily, jsou moc pěkné a podílel se na nich opravdu celý tým ;-)

ODPOLEDNE:

Kmeny jsou hladové z hledání a objevování nového území Afriky, a potřebují sehnat potravu, než si zasadí a vyroste vlastní úroda. Tak se rozhodli oloupit místní farmáře. Po lese byly rozházené papírky s potravinami, což byly pole místního farmáře. Děti loupily obilí, mléko, ořechy, kukuřici, maso, ovoce, kořínky a červi. Každé jídlo mělo jinou hodnotu a podle barvy papírků také jinou čerstvost, to děti věděli, ale bylo jim zatajeno jaká barva je čerstvá a jaká barva už jsou shnilé nebo prošlé potraviny a jakou hodnotu mají jednotlivé potraviny. O to větší překvapení nastalo při sčítání a přepočítávání podle čerstvosti. Rozdíl mezi jednotlivými oddíly
pouhé tři body.                            

1. Pralesníci – 151 bodů
2. Chameleoni – 148 bodů

VEČER:

Bohové odměnily nově vzniklé kmeny za to, že dokázaly přežít a sehnat si potravu, i když trochu nečestně. A to tak, že jim dovolili zabrat a podmanit si nové území v Africe. Na nástěnce visí magnetická mapa Afriky, a každý oddíl dostává magnety svojí barvy, které umístí na tabuli, aby vyznačili počet zabraných území tohoto kontinentu.
A protože už kmeny mají obsazeny některé území, je potřeba se o sebe postarat. Jako večerní program měli za úkol postavit si vlastní pole/zahrádku, kde si sami něco vypěstují a po dobu tábora se musí i o danou zahrádku starat, aby neumřely hlady a sklidily, co zasely. Každý kmen obdržel semínka Řeřichy a stavěl co nejhezčí zahrádku z přírodnin a provázku. Po dobu tábora se bude hodnotit, jak jim úroda roste či neroste.

Po skončení programu vedoucí dohlédli, že se VŠECHNY děti vysprchovaly, malé prcky prohlédli od klíšťat.

Staráme se o vaše poklady, jako by byly naše vlastní J


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za příspěvek!