středa 11. července 2018

DEN AFRICKÉ KULTURY


4. DEN – DEN AFRICKÉ KULTURY
11. 7. 2018 (klidový den)

Jelikož je dneska kritický 4 táborový den, bylo potřeba zvolnit tempo, aby si děti odpočinuly a předešlo se zbytečným úrazům. Ale i přesto děti čekal bohatý program.
Hned na ranním nástupu jim Pája, jako bohyně pýchy, povykládala, jak se cítí opomíjená, a proto chce, aby se jí děti více věnovaly. Po celý den si budou muset všímat, co se na bohyni pýchy mění, v jakém pořadí se to mění, aby to popsaly a nejlépe graficky znázornily. Tato hra trvala po celý den až do večerního nástupu. Pája chodila, co chvíle jinak učesaná. Za den prostřídala asi 10 účesů.

DOPOLEDNE:

Dopoledne děti čekal „kvíz o Africe“. Nejprve si poslechli text a zajímavosti o tomto kontinentu. Pak se rozdělili do menších skupinek a odpovídaly na kvízové otázky.
Výsledky se následně sečetly podle oddílů. Z 54 možných bodů, co mohly dostat děti do oddílu, dopadly výsledky takto:
1. místo Pralesníci – 44 bodů
2. místo Chameleoni – 43 bodů
Následovaly klidnější hry a aktivity pod vedením instruktorů pro všechny děti společně.

ODPOLEDNE:

Kulturní odpoledne – odpoledního programu se ujala Áďa jako bohyně kultury. Děti si dneska zdobily trička formou batiky. Trička navlhčily, posypaly batikovacími barvami dle vlastního výběru, pak si je zamotaly a svázaly. Pod dohledem Kubi se pak trička na ohni trička vyvařila v kotlících. Hodné vedoucí Barča, Áďa a Adélka pak trička propláchly v octové vodě, aby se barva zatáhla a trička nepouštěly barvu.
Po barvení triček měly děti za úkol po oddílech vymyslet píseň, africký tanec a sehrání divadla. Taktéž museli jednu vybranou osobu nazdobit přírodninami jako afrického domorodce a předvést ho jako miss Afrika. Tento program děti tvořily po zbytek odpoledne, aby pobavily bohyni kultury Áďu a zároveň i ostatní členy tábora.
Pralesníci si na tomto programu dali hodně záležet. Pobavilo nás to opravdu všechny a jen těžko jsme poznávali Anetku pod hromadou mechu a listí, která byla nastrojená v převleku za domorodce. Chameleoni si to dost zjednodušili a program, který si nachystali, teda už nebyl až tak zábavný. Šlo vidět, že u Pralesníků na tom pracoval celý tým a u Chameleonů opravdu jen jednotlivci a ostatní se vezli.

VEČER:

Vzhlede k tomu, že původně byl na večer naplánovaný táborák, ale už odpoledne zase přišly nějaké ty přeháňky a večer mělo také poprchat (podle naší "Rosničky Kuby"), byl táborák odvolán a přesunut na nějaký nedeštivý den. Večer si pak děti zahrály deskové a společenské hry v jídelně. Mezi ty, u kterých to včera frčelo, byl CINK, ACTIVITY 2, TWISTER, PLNÝ KURNÍK a DUCH.





  

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za příspěvek!