neděle 15. července 2018

DEN NA POUŠTI


8. DEN – DEN NA POUŠTI
15. 7. 2018

Počasí nám dneska  hrálo do karet, opravdu už od rána nám vysvitlo sluníčko, svítilo a pálilo, jak kdybychom se na té poušti opravdu ocitli.

DOPOLEDNE:

Velbloudí biatlon – kmeny přecházely přes poušť do dalších území. Ovšem velbloudi mají žízeň, z nedaleké oázy se mohou napít až po splnění úkolu, uhodnutí hádanky nebo po správné odpovědi na vědomostí hádanku. Děti udělali dvojice, vždy jeden jezdec a velbloud, který nese jezdce. Dojdou k oáze a tam splní úkol nebo otázku, vždy může mluvit nebo plnit jen jezdec. Pokud neuhodne, musí udělat trestné kolečko kolem ohniště, následně může v oáze odpovědět i velbloud. Pokud neví ani jezdec ani velbloud musí se vrátit zpět ke svému týmu a vyslat další dvojici, která může odpovědět za ně a přinést si z oázy potřebnou vodu. Jezdec obdrží vodu do kelímku, velbloud si ji může nabrat do tlamy. Vyhrává ten oddíl, který bude mít jako první potřebné množství vody pro všechny velbloudy.

1. Chameleoni
2. Pralesníci

ODPOLEDNE:

Dražba a stavba lodi – kmeny objevily obří oázu, která nejde přebrodit ani přeplavat a tak se rozhodnou, že nejlepší způsob je postavit si loď. U místního šejka si mohou vydražit potřebný materiál na tuto loď. Ten má, ale i spoustu nepotřebných věcí, které nastrčí do dražby, aby se jich zbavil. Nyní je na jednotlivých kmenech, co si určí, že je potřebné pro stavbu lodě, a co je zbytečnost. Podle počtu potřebných a nepotřebných věcí z dražby, byly do oddílu přiděleny reálné pomůcky na stavbu lodi (špejle, brčka, provázek, nůžky, papíry, špendlíky, atd). Poté dostaly 1 hodinu času sestavit z těchto pomůcek a přírodnin loď, se kterou pak následně budou závodit v řece. Která loď bude rychlejší a dopluje jako první do cíle, ten tým vyhrává.

1. Chameleoni
2. Pralesníci (přestože byli úspěšnější v dražbě, postavili méně praktickou loď)

VEČER:

Po celém dni jsou velbloudi i členové kmenu unavení, hledají útočiště. Šaman z nejbližší vesnice jim umožní přespat, ale není to zadarmo. Každý, kdo chce přespat, mu musí odevzdat tajný kód. Dvojice a jedna trojice rozdělené na podle věku, hledaly po tábořišti kartičky podle zadaného seznamu. Na každé kartičce bylo dvojmístné nebo trojmístné číslo podle věku dětí. Po nalezení všech správných kartiček se čísla musela sečíst, aby děti dostaly výsledný kód (u mladších se objevovalo 10 matoucích kartiček a 10 správných, u starších 18 matoucích kartiček a 12 správných).

1. Pralesníci (Ø 6,6 bodů)
2. Chameleoni (Ø 6,5 bodů)

NOC:
Stezda odvahy – jedná se o dobrovolnou stezku odvahy. Ten, kdo si věří, a chce si projít les v noci, za doprovodu strašidelných zvuků, se večer mohl účastnit. Z původních 15 dětí si to ještě 2 těsně před vstupem do lesa rozmyslely, ale ostatní si to pekelně užili.
Všem jsme moc pogratulovali za překonání strachu..
Odvážlivci: Darinka, Terezka, Kuba S., Kuba R., Davča, Adélka, Kačka, Maruška, Monička, Honzík, Klárka, Miška a Michal.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za příspěvek!