pondělí 22. července 2013

Bradavické hraní



Celotáborová hra nás provází každým dnem. Etapy hry s různými názvy (třeba Záchrana a odklení profesorů, Lektvary, Dračí vejce, Tajemství kolejí apod.) se odehrávají dopoledne, odpoledne a někdy i večer. Zde soutěží celé týmy proti sobě, anebo hrají jednotlivci, kterým se výsledky v oddíle sečtou, a koleje si pak přisypávají do karaf barevné fazole. Za první místo obvykle dvacet, za druhé patnáct, za třetí deset a poslední pět fazolí. Jednotlivci sbírají za své chování zlaté nebo černé plíšky (podložky), které si navlékají na dřevěné „hrábě“ ve své oddílové barvě. Stejně jako v jiných letech, na konci tábora se toto odměňování vyhodnotí, a jednotlivci budou přicházet postupně k odměnám a vybírat si.

Jednou z nejzábavnějších her bylo právě Dračí vejce. Dostali jsme každý do oddílu vajíčko a nějaký materiál – metr izolepy, provázku, jeden papír, pingpongový míček… A za hodinu jsme museli sestavit konstrukci na přepravu dračího vejce z Dračího dolu do Bradavic. Před obědem jsme se seřadili na hřišti, Bradavice (tábor) před námi, a museli jsme udělat z vlastních těl co nejdelší most. Kdo se však dotknul země, už zůstal přilepený v trollím soplíku a tím se řetěz zkracoval. Na závěr transportovali nejmenší a nejlehčí členové týmů po našich zádech zabalená vejce. Nejdál k Bradavicím a nepoškozené se dostalo zmijozelské. Dva oddíly „začaly rodit“ dráčky z vajec už cestou a jeden oddíl vyrobil z přepůleného pinpongáče krásné „suspenzory“. Uvidíte na fotkách ;-)

Hagridova chýše, kde se bradavičtí draci obvykle chovají, však byla zbořena. V pátek jsme proto museli vyjít na kopec do Zapovězeného lesa a chýše znovu postavit. Zadání bylo jasné – aby se tam vešel drak, musí se do chýše vejít celý oddíl. Esteticky nejhezčí i nejstabilnější (přestála tři „vichřice“, působené vedoucími) chýše se povedla Mrzimoru. Včetně zakomponované „květiny“ , která prorůstá střechou (stromek), satelitu a wi-fi – zkrátka zcela moderní chýše! ;-)

Když jsme měli chýše na draky, mohli jsme si vyzvednout zabavené dráčky na Ministerstvu kouzel. Běhačka po táboře, kde vedoucí zastávali role úředníků a my od nich museli postupně získat všechna potvrzení – např. kolaudaci chýše, povolení k výcviku a povolení k chovu draků, povolení Ministerstva obrany, podpis ředitele školy… Teprve pak nám byl vydán drak. Také tady obstál nejlépe Mrzimor.

V neděli se kradlo v Brumbálově kabinetu. V Zobí ulici jsme u staré čarodějnice vydražili všechny ukradené předměty a Brumbál nás poté za ně odměňoval tak, jak si jich cenil. Nejvíce bodů jsme měli za jeho myslánku i myšlenky uložené do lahviček, přinesli jsme zpět i knihovnu, lustr, křeslo… Nejlepší byl Havraspár. Vůbec jsme letos hezky vyrovnaní a boj o školní pohár bude ještě lítý!

Sir Nicolas Flamel měl 665. výročí narození. Přestože nikdo z kouzelníků neví, zda ještě žije nebo ne, vystavěli jsme mu v lese čtyři nádherné pomníky / hroby. Ty ještě vedoucí využijí na speciální stezce odvahy pro hrdiny, kteří se na „obyčejné“ nudili. Už v pátek večer vedla lesem podél svíček a nikde nikdo nestrašil. Jen se kolem ozývaly tuze divné zvuky… A museli jsme se podepsat brkem, namočeným v krvavém jezírku, na papír. Kdo to udělal, ponořil ruku do tmavé jámy plné něčeho slizkého a mohl si vylovit za odměnu zlatý plíšek. Plíšek však zůstal jen pár jedincům – těm, kteří šli opravdu sami a nehoufovali se po pěti. Třeba Katce nebo Marťasovi. Naopak spousta starších, kteří tvrdí, že se ani trochu nebáli, a vyžadují „stezku pro velké“, smlouvala, shlukovala se a musela plíšek odevzdat. Tak ještě uvidíme, jak se hrdinové předvedou ;-)

Měli jsme také dvě diskotéky. O jedné už jsme psali, druhá byla v neděli a sešli se tam duchové a zombíci. V maskování dětem pomáhaly nejen malovátka, ale letos také vydatně „tetovačky“ z Kofoly. Nedivte se, že na fotkách uvidíte spoustu dětí s modřinami, šrámy a černými fleky po těle. Netlučeme je a taky se obden chodí sprchovat ;-) Nejlepší zombíci – ocenění zlatým plíškem – byli Markétka D., Adam L. a Adélka.

Druhý týden jsme začali Turnajem kouzelníků a Brumbálovou nemocí. V turnaji plnili kouzelníci jednotlivě úkoly na čas, výsledné časy se sečetly v oddíle a o první místo se podělili Mrzimorští se Zmijozelskými. Brumbálova nemoc byla další lítačkou v lese, tentokrát proti vedoucím, a zvítězili kouzelníci z Havraspáru. V pondělí večer se ještě vydaly koleje hledat po tmě do lesa Odposlouchávací zařízení Lorda Voldemorta. V lese byly rozmístěné svítící kroužky a vyhrál samozřejmě tým, který unikl světlům Voldemortových poskoků (vedoucích) a nasbíral jich nejvíc. Takže Zmijozel. Barevné fazolky přibývají… Kdo zvítězí? :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za příspěvek!