sobota 20. července 2013

Co jsme si na táboře užili nového



Čtvrtečnímu výletování předcházel večerní nástup, kdy se na nás vedoucí naštvali a Jiřka dokonce vysypala všem všechny doposud získané fazole z karaf kolejí do krabic. Museli jsme začít nanovo a přestalo platit, že vede Havraspár a poslední je Zmijozel. Mohli jsme si za to sami – nefér hrou, podváděním a brutalitou při středeční bojovce v lese, za což byli potrestání i někteří výtečníci individuálně. 

Na výlet jsme ve čtvrtek vyrazili rozdělení na čtyři skupiny. Vedoucí obešli nastoupený tábor s metrem a kdo měřil méně než 140 centimetrů, automaticky byl přiřazen k Šárce, Kikině a Ádi – směr Oslavany. Ostatní se mohli rozhodnout, jestli na Mohelno vyrazí se Zobem cikcak cestou, obohacenou lovem kešek (geocaching), anebo po červené stezce. Ještě jsme netušili, že několikrát absolvujeme vzestup a sestup dvou set výškových metrů a v Mohelnu bude otevřen odpoledne jediný obchod! Protože bylo úmorné vedro, zpět jsme popojeli busem do Biskoupek a díky Davovi Š., který znal místní zkratku, přišli do tábora ještě před večeří.  Jen pro Elišku museli zajet autem vedoucí, udělalo se jí cestou špatně a pěšky by to nezvládla. Večer už se ale zapojila zpět do programu. Dohromady jsme ušli asi 16 kilometrů.

Výlet „o ničem“ pro velké měl svůj důvod. Na celou sobotu pro ně totiž vedoucí objednali pána se skákacími „sedmimílovými“ botami, což se cenou vyrovnalo předem kalkulovanému vstupnému. Na nejmenší ale takové boty nejsou, protože mají hubené krátké nožičky a nešlo by je upnout. Proto těchto osmnáct skřítků z první skupinky zamířilo do oslavanského Permonia – nového zábavního parku u dolu Kukla. Rozdělení na čtyři skupiny si s vedoucími probíhali bludiště, strašidelným výtahem „sjeli“ do dolu se světelnými efekty, potkávali různé věci i lidi, hladili oslíky a hlavně plnili úkoly. Závěrečnou odměnou bylo zjevení permoníka ve zpřístupněné historické důlní věži, odkud byl krásný výhled na celé okolí.

Protože i tato skupinka musela spěchat na bus do Biskoupek, nestihly si děti koupit žádné drobnosti. Aby neprošvihly i večeři, nastartovali vedoucí auta a otočili se ke čtyři kilometry vzdálenému mostu a uťapkané prcky přiblížili. I tak měli za sebou asi 13 kilometrů. A Jiřka se vydala další den ještě jednou do „civilizace“, aby Permoníčkům nakoupila plyšové netopýry, oplatky, plyšáky, fujtajblíky a pohlednice :-)

K pátku se vrátíme ještě v jiném příspěvku a skočíme rovnou na sobotu. Tu jsme měli jako „sanitární“ i sportovní. Ráno jsme si museli pořádně uklidit v chatkách, vytahat z pod postelí všechny (nechtěně? ;-) ) zapadané obaly od kokin i roztřídit čisté a špinavé prádlo. Potom jsme začali se sportem. Nebelvír šel jako první na skákací boty a ostatní tři oddíly závodily v bazénu. Vyznamenal se hlavně Oliver, který přeplaval zdravotníka Jirku. Ale za plavecké výkony bylo oceněno víc šikovných táborníků. Přidali si na svůj hřebík další zlatou podložku (za zlobení je černá).

Po obědě vedoucí natahali v lese nízké lanové překážky, na kterých jsme se také prostřídali. Zmijozel, Havraspár a Mrzimor si zablbli na botách (mladší koukali). Budou z toho fotky! Když nám pan Petr vysvětil, jak máme držet tělo a pohybovat se a vyzkoušel naši stabilitu, oblékli jsme helmy a chrániče a mohli chodit po celém hřišti. Nejdéle to vydrželo Karličce, Anet, Markét, Adamovi L., Jirkovi, Filipovi a Vojtovi. Syn provozovatele této atrakce předváděl i salta!

A protože máme na táboře opět hodně fotbalistů a od přátelského utkání s Brňáky jsme se dožadovali hraní fotbalu, rozehráli jsme si mezioddílový fotbalový turnaj. Vítěz zatím není, zbývá dohrát poslední dva zápasy. Hrály i holky!

P. S. Stejně ale letos vede vodní pólo, které starší kluci a fotbalisti hrají každé odpoledne v menším bazénu. S velkým nasazením! :-) Koupat se chodíme každý den, ty bazény jsou v letošním parném létě opravdu poklad!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za příspěvek!