středa 18. července 2018

AFRICKÁ OLYMPIÁDA


11. DEN – AFRICKÁ OLYMPIÁDA
18. 7. 2018

Vzhledem k tomu, že chatka č. 12 večer obdržela při večerním bodování čistoty 3. prase v bodování chatrčí, celý tábor se těšil na to, co je naším zvykem – „letecký den“. Letecký den obnáší vyházení/vynošení všech věcí před chatku a osazenstvo chatky si musí vše řádně naskládat do chatky, aby to bylo na 10. Ve chvíli, kdy hlavní vedoucí vstoupila do chatky, upustila od plánu být milosrdná a vyházela v doprovodu instruktora Ondry opravdu celou chatrč na hromadu s tím, že chlapci se mohou vrátit do programu, až to bude tip ťop. No co čert nechtěl, při návratu na velící chatku se v tábořišti pohybovala cizí osoba. V letošním roce nás navštívila kontrola z hygieny, a že si to paní uměla naplánovat. Naštěstí paní hygienička měla smysl pro humor a na svých kontrolách zažila už ledacos a navíc našim vedoucím se podařilo během chvilky skrýt největší pohromu na této chatce. Nicméně kontrola proběhla v pořádku bez jakéhokoliv prohřešku nebo nedostatku.

DOPOLEDNE:
Během dopoledne si děti daly souboj v softballu s upravenými pravily. Následovala „deka“ netradiční africký souboj, kdy dva stojí v kruhu proti sobě se zavázanýma očima, v ruce drží šátek a jejich úkolem je udeřit protihráče tímto šátkem 3 krát dřív než on jeho.

Softball: 5:2 pro Pralesníky
Deka: 8:5 pro Pralesníky

ODPOLEDNE:
Pokračovalo se v kolektivních sportech, jako je přehazovaná a vybíjená. Tak nějak jsme si mysleli, že jsou to docela obyčejné sportovní disciplíny, že to děti nebude moc bavit a proložíme to dalšími netradičními disciplínami, ale děti to nad naše očekávání tak chytlo a bavilo, že jsme strávili odpoledne těmito sporty. Sem tam nám zapršelo, tak jsme turnaje museli přerušovat a už nezbylo ani moc času na další disciplíny.

Přehazovaná: 2:1 pro Pralesníky
Vybíjená: 2:1 pro Pralesníky

VEČER:
Vzhledem k tomu, že Afrika ve velmi rozmanitá země, je velmi složité se v ní dorozumět. A porozumět některým africkým kmenům je také složitá disciplína, ve večerním programu pak děti měly za úkol dorozumět se s náčelníky těchto kmenů, a protože neznaly jejich řeč, muselo to jít rukama a nohama. Každý vedoucí si připravil 2 pantomimická divadla a děti musely uhodnout, co se jim snaží sdělit. Za splnění a uhádnutí dostaly razítko do průvodky, pokud neuhodly, mohly se vrátit, až po obdržení razítka z jiného stanoviště. Mezi takové nejpikantnější hádanky patřilo uhodnout chameleona, surikatu, oheň, diamant, plameňáka, nosorožce, velblouda, tanec kolem ohně apod.

1. místo Pralesníci
2. místo Chameleoni

Dneska večer jsme se rozloučili s Kristýnkou K. a Miškou – musely odjet dříve, neboť odjíždí na letní dovolenou – přejeme pěkný zbytek prázdnin a zase někdy na viděnou.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za příspěvek!