úterý 7. srpna 2012

Den devátý: s faraónem


Faraóna Juru jsme ihned zapojili do programu! Na dopolední nástup přišel v kostýmu, s namalovanýma očima a poté si úplně nezávisle vybral z našich tří pyramid tu nej, ve které chce být pohřben. Nejvíce se mu líbila stavba IM3000 – prvního oddílu, který kromě stavitelské prestiže získal ještě dvě písmena k luštění papyru. Vedoucí ví, že zrovna tento oddíl má díky chytrým hlavám a štěstí na klíčová písmena v minulých dnech už vyluštěno, ale jsou rádi, že Indikátoři nespí na vavřínech! Faraón pak vyzdvihnul ještě konstrukci pyramidy, kterou šéfovala Bára od Šnapíků, ale i Skarabeové získali za odměnu písmeno.

Oddíly byly také oceněny dodatečně za večerní hru Horovo oko. Zde šlo především o komunikaci a spolupráci všech členů – oky, které vedly své nosiče, se stali Lubor, Markéta P. a Anička. Vedoucí museli pochválit všechny týmy!

Devátý den byl oficiálně dalším dnem odpočinku, protože se na nás projevuje únava. Dopoledne jsme strávili v paláci faraóna, konkrétně v harému a kasárnách. Rozdělení na dvě skupiny jsme se učili se Simonem a Leňou sebeobranu a s Mončou a Ájou kroutili bříšky u břišních tanců. Hrála arabská hudba, cinkaly penízky na barevných šátcích, princeznám Markétce, Ilonce a Anežce to moc slušelo, klukům zase šlo kroucení líp než holkám… To si přečtete v pochvalách. A u sebeobrany se nikdo nezranil!!! ;-)

Co se marodění týče, bylo pondělí zatím nejlepším dnem. Výlet k zubaři s akutní bolestí si sice udělal vedoucí Dava a na Jiřku sedla na celé odpoledne a večer nevolnost, děti však byly v pořádku. Večer se ještě udělalo špatně Adélce S., tak ji zastupující zdravotník Simon taky poslal odpočívat, aby načerpala síly a užila si poslední táborové dny.

Ani tohoto horkého odpoledne jsme se nevzdali koupání v bazénu a brouzdání v řece. Protože bylo největší vedro, jaké jsme tady zatím zažili, ráchali jsme se až do čtyř. Potom jsme se vrhli na aktivitu „Písaři a písmomalíři“. Tato povolání byla v Egyptě velmi prestižní a my jsme museli prokázat, že si poradíme i s takovým náročným úkolem jako je vymyslet vlastní abecedu, sepsat ve třech kopiích tentýž text a potom se pokusit vyluštit texty ostatních oddílů. V psaní a luštění jsme pokračovali ještě večer, když nad táborem řádila krutěkrutá bouřka, ale zatím nemáme hotovo!

Kdo z nás chtěl, mohl se ve večerním klidu povozit na místním koni. V následujících dnech nás čeká s koňmi i krávami ještě víc zábavy. Nově vybudovaná aréna v areálu tábora je nyní ze všech stran uzavřená, máme zakázáno do ní vstupovat a sahat na zvířata, která se tam během úterka objeví. Kovbojové totiž budou trénovat se skotskými býky a krávami! Už se těšíme na čumendu!!!

Vedoucí vzkazují, že je těší, jak rodiče závidí dětem program ;-) A také to, že se dozvídáme, jak některé mamky doma steskem brečí a jejich děti nebrečely ani jednou ;-) Pro celý tým, který chystal celotáborovou hru, i vedoucí, kteří se dětem věnují, je to nejhezčí ocenění jejich práce!

Fotky a videa budou na internetu až v týdnu po návratu domů (do 17. 8.), nemáme tady na vkládání dostatečnou kapacitu přenosu dat. A když se o to i v malém pokusíme, vysloužíme si akorát omezení a zablokování :-( 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za příspěvek!