čtvrtek 2. srpna 2012

Den pátý: odpočinkově-uklízecí

Káhirská nemocnice vyhlásila sanitární den. Po ranním probuzení, které se obešlo poprvé bez rozcvičky (za odměnu, ale prý si je můžeme kdykoliv vysloužit zpátky), jsme byli odveleni do svých ubikací a museli uklízet. Hlavně ty papírky od kokin všude… ;-) Jiřka taky povolila další nákup v bufetu včetně ledňáčků, takže se máme fakt dobře a nic nám nechybí!

Tento den byl zatím nejteplejší a nejslunnější z celého pobytu. Museli jsme nosit čepice a dávat si pozor na pití. Abychom nemuseli běhat pořád až do hlavní budovy, přinesli vedoucí várnici se šťávou přímo do jedné z volných chatek. Tak pijeme. Zdá se, že egyptský mor má mnoho dalších příznaků. Například bolení v krku, takže pocumláváme Anticoly a Strepsilsky. Pár dětí (Monička, Ilonka, Pepík) i vedoucích přepadl průjem, ale zatím zabírá na všechny rychle černé uhlí a Smecta, žádné epidemie. Hlavně aby to tak zůstalo!!!

Dopoledne se z nás stali válečníci. Kdybyste to nevěděli, Egypťané, když bojovali a zajali nepřítele, naverbovali ho do armády jako lučištníka. Proto jsme se vydali do lesa oškubat pár keřů a vyráběli vlastní luky. Říznul se jen Jony S., s čímž si zdravotnice hravě poradila, a než dojede domů, prst mu doroste… ;-) Nejšikovnější byly holky a Kryštof, to se dočtete v pochvalách. Pižlání s nožíky nás hodně bavilo, i ve vlastním volnu v poledním klidu jsme na lucích pracovali ve stínu mezi chatkami. V příštích dnech nás čeká ještě soutěž ve střelbě z luku – něco jako olympiáda. O faraónův zlatý luk!

Po mňam obědě – knedlíky s jahodami a perníkem – jsme si užili nakupování v bufetu a pak ještě dlooouhé koupání a řádění u vody. Poprvé se obloha nezatáhla. Někdo se potápěl v bazénu a dával si kohoutí zápasy pod dohledem Monči, další stavěli se Simonem v řece hráz z kamenů, velkým klukům se podařilo zlít od hlavy k patě Šárku a největší zábavu organizoval Dava u gumové skluzavky. Kdo se chtěl svézt po břiše, musel taky nosit z řeky vodu. Vyblbli jsme se až do úplného roztrhání modré hračky, ale stálo to za to!!!

Aby Ádi se zavázanou nohou nebylo líto, že se nemůže koupat, kluci z oddílu jí naplnili kýblík s vodou a namáčela si v něm aspoň zdravou nohu. Jednička je prostě super oddíl, byť má dva „kotníky“, odjel jim do domácího léčení Kuba F. a s teplotou z únavy večer lehl Adam Š. Rychle mu ale zabral odpočinek a paraleny stejně jako jeho mladšímu bráškovi, který prospal dopoledne a po obědě už řádil plný sil na skluzavce :-) S angínou si museli rodiče odvézt i Jonáška K.

Oproti tomu kluci z dvojky provedli takový průšvih, že vedoucí doslova zuřili. Večerní nástup byl proto potom víc vážný než srandovní a veselý, jak obvykle bývá… Veliké (státem chráněné) mraveniště, které přežilo předchozí dva naše tábory (kterých se všichni výtečníci účastnili) a spoustu dalších akcí, už nestojí. Kameny, klacky, se smíchem a zapáleně chlapci během cesty k jídelně mraveniště srovnali se zemí… Proč? Na nástupu k tomu řekli: „Byli jsme blbí…“ Tady už nemohl fungovat postup napomenutí – mírný trest – nejvyšší trest a vedoucí sáhli přímo po „sterledi“. Chlapci si vypláchli pusy slaným roztokem a nafasovali spoustu černých šutrů podle „zásluhy“. Nejmíň jich má Jarek, protože jako jediný přišel během dne za vedoucími a projevil lítost a omluvil se. Nebojte, vedoucí ještě klukům promluvili do duše i do rozumu. Asi je teď mrzí víc, že zklamali a nechali se strhnout davem…

Příjemné koupací, slunečné a usměvavé odpoledne zakončily rukodělné dílničky. Vyráběli jsme šperky z kůží a korálků s Mončou, papírové květiny s Ájou, amulety z kamínků s Lenkou a batikovali trička u ohně s ostatními vedoucími. Někteří z nás si nabatikují ještě v dalších dnech. Zaujatě pracovali i kluci, kteří původně škemrali o to, aby nemuseli…!!! :-D

O večerním klidu se zase nehrál fotbal. Fotbalisti jsou jednak solidární s Vítkem, který nesmí (ale mamko, fakt dodržuje klid, chodí s berlemi a šetří se!!!), a pak se nám taky kluci přeměnili v holky… Večerní program byl totiž nazvaný „Egyptská miss“ a každý oddíl sem mohl vyslat tři krasavice. Ostatní tvořili porotu a diváky.
Krátký úryvek z nástupu:
Šárka: „Egypťané měli velmi krásné ženy…“
Autor neznámý: „… a my máme krásné transvestity.“
Tom, Denis, Luky M., Vojta… Nalakované nehty, vycpaná prsa, šminky a holčičí kroutění se a hihňání. Celá jídelna, kterou jsme přestavěli na přehlídkové molo, řvala smíchy, tleskala a pískala, že nás prý bylo slyšet celým údolím až k chatkám :-)

Na prvním místě se nakonec umístila „Deniska“, druhé místo obsadila „Cindy“ („Vojtěška“) a miss sympatie, volenou diváky, se stala Adélka S. Od několika kluků prý měla volební lístečky pomalované i srdíčky! Krásné, milé a vtipné však byly všechny „slečny“ ;-) Následovala krátká disko a šup do hajan, protože jsme se museli vyspat na páteční celodenní výlet. Nikdo z nás nechce jít na Pernštejn, tak se vydáme opět do Dolní Rožínky rozdělení do čtyř skupinek. Pojedou i „Kriplíci“… ;-) 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za příspěvek!