pátek 3. srpna 2012

Den šestý: z Egypta za krokodýly a až na Velkou čínskou zeď

Zrovna na pátek nám přicházela varování o bouřkách a deštích. Ale ne! Den, kdy jsme si naplánovali výlet do pouště na krokodýlí farmu a do strašidelných chodeb. Ráno naštěstí předpovídací radar ukazoval, že Vysočinu to nejhorší mine, tak jsme si sbalili batůžky, svačinky s výbornými kuřecími řízky a radši i pláštěnky a vyrazili. Cílem všech skupin byla sedm kilometrů vzdálená Dolní Rožínka, zkratkami po polních cestách šest. Mrňousové ušli ještě o dva kilometry víc.

Nejstarší a nejrychlejší táborníci vyrazili se Simonem a Davidem a značili fáborky i šipkami cestu pro mladší skupiny. S prostředními šly Monča s Ájou a nejmladší měla na starost Lenča a Šárka. Objevili jsme další novou zříceninu a taky spoustu pavouků v lese! Cesta ubíhala dobře a obešla se bez vážnějších zranění. Sem tam jsme museli použít fenistil nebo náplast. Nejhůř dopadla asi Bára, které se v teniskách vytvořily otlaky, kvůli nimž se musela na zpáteční cestě přidat ke „čtvrtému oddílu“ a svézt se autem. Večer se táborem neslo: „Héééj, řeknite Tomášovi, že nejsu simulant!!!“ Není :-)

Pololegální „čtvrtý oddíl“ Kriplíků v konstantním složení Aďa Š., Vítek a Adam Š., který ležel večer před výletem na marodce se zvýšenou teplotou, jeli zase s Jiřkou autem. Nemohli jsme je přece o výlet ošidit! Přišli jen o zmoknutí, které dopoledne krátce zastihlo na cestě naše chodce. Těm to ale nevadilo, zpívali si „prší, prší“ a než došli do cíle, už stihli i uschnout :-)

Většina z nás se rozhodla jít zase na strašidelný Draxmoore, marodi s berlami dostali ozbrojenou stráž v podobě vedoucích, aby se při útěku před umrlci ještě víc nepřizabili, a pak už jsme si všichni užívali cukajícího blikavého výtahu, rakví, kostí a strašidel s řehtačkami. Odměnou za prožitý strach nám byly hranolky a párky ve stánku na nádvoří, nakoupili jsme sobě i všem blízkým domů dárečky, umělou krev a začali ve velkém vyrábět falešné jizvy. Taky jsme zvládli vykoupit místní obchůdek s potravinami.

Malá část táborové výpravy šla vyzkoušet zdejší novinku – krokodýlí farmu. Velcí krokodýli byli bohužel v karanténě, tak jsme viděli aspoň malé kajmánky, vyfotili se ve starém ruském džípu a potom žasli na dvorku bývalého statku nad 3D malbami z různých prostředí. To budete koukat, kam všude jsme se dostali! Jiřka s Adélkou do Číny, Dany s Olim na Aljašku mezi polární medvědy, malí kluci si vyzkoušeli zvonek vlaku z Bradavic a Šárka s Káťou a Kájou osedlaly dinosaura i krokodýla. Monča (s přezdívkou Veverka) pózovala s veverkou z Doby ledové a brala jí oříšek a na závěr se všichni kromě spící instruktorky Áji vyfotili s válející se Glorií z Madagaskaru. Tip na krátkou návštěvu dobrý, ale souhlasíme se zápisem v návštěvní knize: „Proč krokodýlí farma?“ ;-)

Zpáteční cestu zvládli všichni v rekordním čase. Nejrychlejší samozřejmě byli Kriplíci v luxusním vozidle, kterým vedoucí vyhlásila v táboře hru „Akce jehla“. To znamená, že se každý někam zašije… :-) Za hodinu a čtvrt po nás už z kopce sbíhali rychlíci, kteří hned napsali do táborových novin pochvalu na své vedoucí. Od té chvíle se nezavřely dveře marodky, kde se ošetřovaly puchýře, štípance, škrábance a kupodivu zase ani jedno klíště. S teplotou večer zalehl Kryštof, špatně se po večerní hře udělalo i Olimu, kotník si lehce zvrtnul Vojta, tak jsme mazali octanem… A štípance z předchozího dne natekly Lukymu, Terezce S. a velké Monči, nepomáhala kalciová mast ani claritine... A že by nás postrašil ještě slepák jednoho z vedoucích? :-O Schyluje se asi k dalšímu výletu na pohotovost… :-(

Prcci přišli na večeři o dvacet minut později a přesto dostali ještě pochvalu! S vedoucími totiž netrefili v malé dědince správnou odbočku na polní cestu a skončili na silnici k vedlejší vsi. S úsměvem na tváři napochodovali do tábora, protože ušli ještě o dva kilometry víc než velcí a byli na to patřičně hrdí. Na nástupu si zasloužili velký potlesk a většina i pochvaly!

Za odměnu jsme všichni získali po diamantu, vedoucí museli rozdat zase i jeden černý, ale o tom se dočtete v pochvalách a trestech.

Večer spojil své síly první s třetím oddílem a zahráli si v jídelně deskové, stolní a karetní hry. Kluci pařili poker a druhý oddíl se vydal opět po stopách světových památek, tentokrát na Velkou čínskou zeď. Monča s Ájou totiž pro své děti připravily ještě týmovou soutěž, kde se vždy přečte krátký text o jednom z architektonických nebo přírodních jevů. Pak záleží na tom, jak kdo poslouchá a kolik nasbírá bodíků v krátkém testíku i následující hře. Příště míří do pouště Gobi.

A my ostatní? Řeřicha už nám vyrostla, střídavě posloucháme i neposloucháme, výlet jsme si pochvalovali stejně jako výborný guláš k večeři... A doufáme, že už nás nebude ubývat a že „čtvrtý oddíl“ nebude rozšiřovat své řady ;-) 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za příspěvek!