neděle 9. července 2017

Dopis z věznice, Podmitrov Island

9. 7. 2017


Milá maminko, milý tatínku!

Dovolili nám napsat dopis blízkým, abyste věděli, co s námi je. Ihned po zatčení a naložení do vězeňského autobusu jsme každý obdrželi Oznámení o nástupu do výkonu trestu. Znělo asi takto: Byli jsme obviněni z pokusu o svržení státní moci a posláni do věznice se zvýšenou ostrahou Podmitrov Island. Proč sem? Protože je to místo izolované od okolního světa a není odtud možné uprchnout… Každému bylo přiděleno čtyřmístné identifikační číslo, které se stane naším druhým jménem, ztráta či poškození se trestá…

Na místo jsme dorazili ve 12.15 hodin a dozorci nás hned nahnali i se zavazadly do ubikací. Potom jsme dostali jídlo. Bylo vcelku chutné, ale žádný z nás jim moc nedůvěřoval, tak jsme raději moc nepojedli. Jsou mezi námi i recidivisté, kteří nejsou v této věznici poprvé – dozorci jim říkají „známé firmy“, třeba ti čtyři z Brna. Ti se sem vrací ve stejné sestavě každý rok už sedm, osm let – no páni! Anebo gang z Perné – sice prořídl, ale přivezli s sebou jiný spřátelený klan!😊 Dozorci se s nimi zdravili takřka kamarádsky! 😊  

Nejvyšším velitelem je plukovník Kuba, pod ním je zástupce major Moňa, kapitáni Áďa a Pavlína a ještě tři poručíci Markétka, Adélka a Martin. Pak máme taky vězeňskou lékařku Jiřku, u které jsme byli všichni na zdravotní prohlídce. Dobrá zpráva je, že nikdo nepašuje do věznice žádná zvířátka (vši), ani ošklivé nemoci. Někteří jsou dokonce tak fyzicky způsobilí, že mají razítko „nasazení na nejtěžší práce“.

Bydlíme v budkách maximálně po čtyřech vězních, minimálně dvou, jak jsme se sami rozdělili. Ženy a muži zvlášť, ale družstva, do kterých jsme rozdělení, jsou smíšená. Rozdělili nás dozorci hned první večer podle jakýchsi testů, co na nás prováděli. Museli jsme běhat, luštit, skládat, skákat přes švihadlo, oblékat se na rychlost a podobně. Ale jsme všichni spokojení, takto jsme si to představovali. Odpoledne také trochu zapršelo, počasí je tady nevyzpytatelné.

Večerní nástup pro nás znamenal nafasování dřevěných cedulek, z nichž si musíme další den vyrobit svá osobní čísla a pověsit si je na krk. A také proběhlo losování dvou písmen z abecedy. Ty budou začátečními písmeny názvů našich družstev. Copak asi vznikne z CH + L, M+N a K+Ř? Dozorci se smáli, že to budou Kuřecí Řízky a Chrochtaví Lachtani. Zítra na tom budeme pracovat, nechte se překvapit!

P. S. Všichni jsme nevinní a věříme, že se to také prokáže a budeme propuštěni!!! Máme vás rádi!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za příspěvek!