čtvrtek 13. července 2017

Nařízený klid ve věznici


13. 7. 2017

Dozorci vyhlašují čas od času dny, kdy nejsme plně nasazení a můžeme víc odpočívat. Prý aby se tělo zregenerovalo, a dnes odpočívat musíme, když máme zítra vyrážet na daleký pochod! Vězeňská zdravotnice navrhla plukovníkovi i odpolední koupání, ale nebylo z toho zase nic stejně jako včera – sice nepršelo, ale začalo se nám nemile ochlazovat…

Dopoledním úkolem bylo postavit si – v každém týmu – pozorovací věž. Dostali jsme provázky a vlasec a měli si sami poradit. Hodnotícími kritérii byla výška, vzhled a pevnost. Všechny věže jsme stavěli nedaleko od sebe u zříceniny Mitrov, kterou máme doslova za chatkami, a jíž letos hojně využíváme na různé hry. Hodnotící komise se skládala z různých odborníků a posuzování věží bylo malým divadlem ze strany vedoucích. Major Monča s nasazením vlastního života všechny věže testovala na pevnost. Přežila!

Ve všech kritériích nejlépe uspěla Liga chuligánů, která tak poprvé okusila vítězství, druzí byli Mistři a nejmenší věž postavili členové Kartelu, proto se umístili až třetí. Obrazy vzácných děl jsou už rozeznatelné, jak do nich přibývají rozstříhané kousky, které dostáváme podle umístění ve hře. Každý den se zastavujeme u nástěnky a dílky počítáme a srovnáváme se se soupeři. Kdo zvítězí? To je ještě ve hvězdách… Zatím jsou síly dost vyrovnané!

Po poledním klidu jsme obdrželi Dopis od Žofky. Naše imaginární kamarádka z tábora jménem Žofka psala svým rodičům, jak se měla na celodenním výletě. Dopis byl dlouhý, skoro na dvě strany, a my z něj museli získat několik údajů: kolikrát se v dopise objevilo písmeno Ž, kolik minut výlet trval, kolik kamarádů Žofka potkala, kolik vedoucí za výlet zaplatili… Když jsme nevěděli, měli jsme možnost využít nápověd od vedoucích, ty ale byly penalizované přičtením trestných minut do celkového času. Z počtů nám vyšly kódy a s kódy jsme pokračovali do bludiště, které jsme museli co nejrychleji projít. Na zemi byla namalovaná křídou mřížka s prázdnými políčky. Postupně jsme po jednom zkoušeli najít vstup, tj. políčko, které nás do bludiště vpustí, a potom správný směr.

Ve hře nejlépe uspěli Mistři (1 h 39 min.), druzí byli Chuligáni (1 h a 44 min.) a třetí místo patřilo Kartelu (2 h 2 min.).

Během večerního klidu jsme si po chatkách nebo spřátelených skupinách chystali scénky k večernímu táboráku. Velmi jsme se bavili parodií porady vedoucích v podání Oliho, Danyho, Honzy a Ondry :-D Děkujeme! A přestože nemáme letos na táboře vedoucího s kytarou, vůbec to nevadilo, vzali jsme zpěvníky a zpívali pod jasnou hvězdnou oblohou, dokud nás večerka nezahnala do postýlek. Musíme se dobře vyspat, abychom zítra zvládli celodenní výlet. Nejstarší půjdou na Pernštejn a střední a nejmenší na Draxmoore v nedaleké Dolní Rožínce, každá skupina ale jinak dlouhou trasou. Moc se těšíme!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za příspěvek!