neděle 16. července 2017

Sbíráme body aneb síly jsou vyrovnané!

16. 7. 2017


Na ranním nástupu jsme se jako vždy dozvěděli, co budeme celý den dělat. Měl to být lov divoké zvěře dopoledne a průchod skládkou odpoledne. Začínali jsme v lese, kde jsme se rozdělili v každém oddíle na lovce a zvířata, zvířata byla různá a poznalo se to podle barvy pásku na zápěstí. Lovci lovili zvířata jiných oddílů (a vedoucí si tentokrát odpočinuli, protože honit v šesti lidech 40 dětí je i obden dost zmáhající :-D). Nejlépe uspěl tým Kartelu, za nimi byli Mistři a poslední Chuligáni, přičemž bodový rozdíl byl velmi malý.

Odpoledne jsme se vydali po oddílech hledat cestu, kudy bychom mohli z ostrova prchnout. Vycházka vedla přes skládku, což byla fáborky vytyčená trasa o délce asi jednoho kilometru, cestou jsme ale naráželi na obrázky různých věcí a také zajímavé úkoly. Např. když jsme narazili na toxický odpad, museli jít dva členové v určitém rozmezí pozpátku, další oněměli… V táboře nás pak čekalo 26 z řeky vytažených kamenů a odpadem otrávený vedoucí, který nemohl nijak oddílu pomáhat, a my jsme sami museli zjistit, že když kameny otočíme, objevíme zespodu obrázky totožné s těmi na trase. Hlavním úkolem totiž bylo zapamatovat si jejich pořadí a správně je nyní vyskládat. Zcela bez chyby úkol zvládli Chuligáni i Mistři, Kartel udělal jednu chybu a bohužel tím, že na poslední chvíli dva obrázky vyměnil…

Na večerním nástupu se samozřejmě hodně chválilo a bohužel dnes i dost trestalo. Přesto jsou vedoucí s naším chováním spokojení. Až na drobnosti zatím nemuseli řešit vážnější prohřešky, což je super!

Za 16 přivezených melounů patří dík Barčiným rodičům, budeme mít přilepšenou ke svačinkám!

Hra po nástupu se jmenovala Telefonní seznam a my v opravdovém starém telefonním seznamu vyhledávali formou štafety kontakty na lidi z ostrova, kteří by nám pomohli uprchnout. Každý tým dostal 40 jmen a jeden vždy vyběhl, aby v určeném časovém limitu zkusil jméno najít. Když se nepodařilo, v hledání pokračoval další a další… Z telefonních čísel měla vyjít šifra, tu jsme dolušťovali už za tmy s baterkami. Nejlépe dopadli Chuligáni, za nimi byli Mistři a nejméně čísel našel Kartel.

Na dnešní večer měli vedoucí schovanou ještě jednu hru – oblíbenou plížičku v lese. Ve svahu byly vytvořeny malé kruhy, osvětlené svíčkou v zavařovačce, v každém rozloženo několik předmětů. Cílem hry bylo nepozorovaně zjistit a zapsat co nejvíce těchto předmětů. Bylo potřeba se ke kruhům přibližovat nenápadně a zejména potichu, protože mezi kruhy číhali dozorci s baterkami. Na koho posvítili, musel se vrátit až dolů do domečku a začínat znovu. Všech 35 věcí neodhalil ani jeden tým, nejvíce se přiblížili Chuligáni se 31 věcmi (a čtyři si přimysleli 😊 ), Kartel zjistil 26 věcí a hru prohráli pro tentokrát Mistři, kteří nejen že zjistili věcí nejméně, ale ještě jim vedoucí pět vyškrtli jako trest za zapomenuté psací potřeby.

Před spaním jsme se my velcí prohlédli od klíšťat a mladší táborníky prohlédli vedoucí. Ukázalo se totiž, že všichni odkýváme, že jsme prohlédnutí, a jen se na nás Kuba podívá, už utíkáme za Jiřkou na vytahování… Letos bude mít skoro každý táborník v obálce s kartičkou pojišťovny i záznamovou kartu se svou sbírkou těchto živočichů… A teď už dobrou noc!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za příspěvek!