čtvrtek 20. července 2017

Na útěku

20. 7. 2017


Vše je zařízeno na opuštění ostrova! Místní nám pomohli, dozorci jsou přemoženi a kapitán nás bude večer čekat se svou lodí! Jen se musíme sbalit a přejít napříč ostrovem do přístavu. Má to jeden háček. Za pomoc musíme místním zaplatit, chtějí po nás 20 diamantů… A co bude chtít kapitán???

Dopoledne jsme se museli vypravit do dolů a získat veškeré suroviny, které se na tomto ostrově těží – dřevo, uhlí, ruda, uran, stříbro a zlato. Ty jsme měnili za diamanty. Byla to pěkná lítačka po táboře – u Monči jsme si hodili kostkou a podle hozeného čísla dostali lísteček s jednou surovinou. Jednička byla dřevo a šestka zlato. Po táboře jsme museli najít dané stanoviště a na něm opět hodit kostkou. Číslo, které padlo, nám vedoucí na lístek zapsal a s ním jsme se vrátili do domečku. Zde se sčítalo a zástupci odcházeli do směnárny pro diamanty. Jeden diamant byl buď za 30x zlato, 40x stříbro... až 80x dřevo. Nejvíce diamantů na konci hry shromáždili Mistři, a to 15 kousků, shodně po 13 diamantech měli Kartel a Chuligáni.

Protože jsme se pěkně zavařili, byl asi nejvíc horký den ze všech, vedoucí nás pořád poháněli pít a kdo chtěl, mohl se jít v poledním klidu s Jiřkou a Pavlínkou osvěžit do řeky. Sešlo se nás tam dvacet, stavěli jsme hráz a hledali pro maminky kamínky ve tvaru srdce. Některé se moc povedly, nechte se překvapit 😉

Po svačině jsme v táboře hledali obálky se zbylými ústřižky našich vzácných obrazů. Každý oddíl totiž skládal jiný – Monu Lisu, Picassa… Nejdříve měl svůj obraz zkompletovaný druhý oddíl – Liga chuligánů, a jako první jsme vyráželi na cestu přes ostrov. Vedla lesem, loukou i po lesní silnici a museli jsme splnit několik úkolů (projít pavučinou z izolepy, zodpovědět hádanky, štafetou sníst každý čtvrt jablka, poskládat z přesmyček správně slova…), než jsme se dostali je kapitánovi lodi. Za námi byli Nevinní mistři a jako poslední šel Řídící kartel.

Bylo celkem jedno, v jakém pořadí jsme doběhli, protože kapitán sehrál své divadlo klidně pro každého zvlášť a odměna nás neminula. V přístavišti byla připravena „hostina“ – pro každý tým meloun a kokina. Kapitán po delším vymlouvání a přemlouvání přislíbil vyplout večer a řekl si o náš vzácný obraz.

Večer jsme se měli seřadit k nalodění, když nás dostihli dozorci! Nepřišli nás zatknou! Přinesli pro nás AMNESTII!!! Všichni jsme byli osvobozeni !!! Potom začalo bouřit a pršet, ze zabalených kufrů jsme si museli vytáhnout pláštěnky a seřazení pod velkými slunečníky ohodnotili vedoucí a vyzvedli si odměny na památku. Abychom nezmokali, nacpali jsme se do prázdné chatky vedle štábu vedoucích a dobře se tam bavili 😊  

Nejvíce pochval a žádné tresty nasbírali:

1.      Oliver

2.      Johanka

3.      Dany

4.      Luky H.

5.      Klárka

6.      Honza P.

7.      Ondra

8.      Velký Adam

9.      Jony

10.  Barča

11.  Adélka

12.  Terezka So

13.  Lucka

14.  Šimon

15.  Kačka

16.  Terka Sk.

17.  Kubík St.

18.  Maty S.

19.  Ivča

20.  Kubík L.

Kubou pracně nachystaný poslední táborák zmoknul a program jsme museli přesunout do jídelny. Poslední večer měl nádech nostalgie. Vedoucí se loučí s nejstaršími kluky a velmi oceňují, že i na přelomu svých 14/15 let na tábor přijeli, snažili se, pomáhali malým dětem a byli oporou svých oddílů. Nejzasloužilejšími táborníky jsou rozhodně Dany, Oli, Jony S. a Maty S. – kluci z Brna – poprvé spolu byli na LT Podmitrov 2011 a od té doby ani jednou nevynechali. Vedoucí doufají, že se s některými potkají za rok v roli instruktorů!

Večer byl ale slavnostní i pro vedoucí. Spolek 7 DNÍ je zapojen do „pedagogické hry“ Březový lístek a oceňuje takto morálně své vedoucí za jejich zásluhy při práci s dětmi a mládeží ve volném čase. Někteří už ocenění mají, a ti letos udělili:

-          plukovníku Kubovi II. stupeň Březového lístku za fungování v roli hospodáře, hlavního vedoucího LT a ještě i táty 

-          instruktorům Markétce, Adélce S., Marťovi a bohužel nepřítomné Barči byl udělen I. stupeň BL za aktivitu na akcích 7 DNÍ a táborech

-          Martinovi D. za právní služby spolku 7 DNÍ a pomoc na akcích pro děti

Gratulujeme a přejeme mnoho dalších let v plném zdraví na táborech s dětmi!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za příspěvek!