čtvrtek 14. července 2016

Čtvrtek 14. 7. 2016

Ráno jsme se opět probudili do deštivého a sychravého dne. Nepřízeň počasí nás ale nemůže odradit od splnění mise a hraní her! Vybaveni pláštěnkami a gumáky jsme se rozhodli dát počasí najevo, že se jen tak nezalekneme!

Dopoledne badatelé potřebovali prodloužit víza o víc než 24 hodin, neboť jak se dozvěděli předchozí večer z dopisu od Lupiče, dnešní putování je zavede na ostrov Faros prozkoumávat pozůstatky po původním divu světa, což byl maják ležící právě na tomto ostrově. Jenže na státních hranicích se vyskytl problém, děti měly na vízech z předchozího dne špatné datum, a proto jim celník nechtěl udělit razítko s prodloužením víza. Děti se musely vrátit na původní celnici, což znamenalo trošku pohybu a běhu pro zahřátí, pro správné razítko, a až po opravě z předchozího dne jim bylo vízum prodlouženo. Jiřka jakožto dnešní celník ale děti nenechala celnicí projít jen tak. Dělala, že nerozumí, nemohla přečíst jména na pasech nebo museli někteří jedinci projít celní kontrolou. (Bylo to krásné divadýlko pro děti, všechny děti i vedoucí to moc bavilo a užívali si to.)

Po překonání nástrah na celnici děti musely doplout na ostrov Faros. Cesta byla zařízena, ale z důvodu bouřky nemohl parník na ostrov přes moře vyjet. Děti potřebují Lupiče lapit co nejdříve, aby se znovu nepřemístil, proto musí využít své vlastní prostředky k dopravě! Vory, lana, lanovku a plovací vaky. Hra probíhala tak, že děti po dvojicích začaly překonávat „moře“. PET lahve byly naplněny vodou, na nich byla položena prkna a pomocí pohybu a přesouvání lahví se vor šinul dopředu. Další cesta pokračovala přejitím lana, zdolání lanovky a pomocí kusů kartonu podkládaných pod nohy. Finále bylo velmi napínavé a těsné a podstatně zamíchalo průběžným pořadím!

Když se všichni dostali k majáku, musel se ještě zvolený jedinec vydat do bazénu na druhou stranu pro světlo. Honza P., Ondra a Dany S. se vrhli do studených vod „moře“ (bazénu) a přinesli svému oddílu zapálenou svíčku. (A pak upalovali na povel Jiřky do horké sprchy.)
1. místo – SEZNAM
2. místo – DREAM TEAM
3. místo – RŮŽOVÍ PANTEŘI

Odpoledne děti čekala cesta k majáku (původnímu místu, kde maják stál). Maják střeží bohové a badatelé potřebují od všech požehnání k cestě, proto je potřeba splnit několik úkolů na cestě k majáku. Po jednotlivcích děti obíhaly vedoucí, u kterých plnily různé úkoly:
- snězení půlky rohlíku na čas (rohlík byl zavěšen na provázek a nesměly se používat ruce)
- házení mincí do kelímku s vodou, který stál v kotlíku – kolik mincí skončí v kelímku
- hádání věcí – v pytli bylo uloženo 10 věcí, které měly děti za úkol poznat po hmatu
- strefit se propiskou zavěšenou na provázku kolem pasu do PET flašky, propiska byla pověšená zezadu, takže to bylo velmi humorné
- naskládat jednou rukou rozsypané sirky do krabička a zavřít ji
- ruky i nohy svázané k sobě a projít překážkovou dráhu, slalom a podejít pod stolem
- fixou v puse napsat svoje jméno
- navléct nit na jehlu
Body za stanoviště u jednotlivců se sčítali do oddílu.
1. místo – DREAM TEAM
2. místo – RŮŽOVÍ PANTEŘI
3. místo – SEZNAM

Večer měly děti v programu vyprávění o sedmi původních divech světa. Vyprávění ukončili vedoucí kvízem. Na každý div světa byly položeny dětem dvě otázky, které mohly zodpovídat ve dvojicích nebo trojicích. Největší možný počet bodů pro tým byl 66 bodů.
1. místo – DREAM TEAM
2. místo – SEZNAM
3. místo – RŮŽOVÍ PANTEŘI


Vedoucí a instruktoři chodí večer děti ukládat, kontrolují čistotu jejich prádla, pomáhají malým účastníkům s prohlížením klíšťat a rozhánějí předspánkové smutky. Hlavní vedoucí je ve spojení s rodiči stýskajících dětí, ale nebojte, letos jsou všichni hodně šikovní a věříme, že na táboře společně zůstaneme až do konce. A snad i ve zdraví, protože vedoucí pořád připomínají nošení pláštěnek, gumáků a převlékání do suchého oblečení. A už se také těšíme na zítřejší celodenní výlet na Draxmoore a Šiklův mlýn! 

Monča

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za příspěvek!