pátek 15. července 2016

Pátek 15. 7. 2016

Dnešní ráno bylo ve znamení celodenního výletu a všichni se moc těšili. Již z předchozího dne byly děti rozděleny do tří skupin.

První skupina ve složení Kuby Sk., Adama, Matyáše, Danyho S., Jonáše S., Ondry, Honzy P. a Olivera se pod vedením Kuby a Matesa vydala na Šiklův mlýn. Tato skupina „nejstarších a nejvytrvalejších“ dostala speciální úkol, a to zvládnout celou cestu bez použití hromadných dopravních prostředků. Jelikož jsou to už „velcí chlapi“, se zadaným úkolem neměli žádný problém.

Ostatní děti se rozdělily podle věku na starší a mladší. Ty čekala cesta do Dolní Rožínky na strašidelný hrad Draxmoore. Starší děti se dle plánu měly ráno dostat do Strážku, nasednout na autobus a svézt se do přímo do Dolní Rožínky, tam si užít den a cestu zpátky do tábora zdolat pěšky. Mladší to měli opačně, cestu tam měli šlapat pěšky a na cestě zpět se mohli přiblížit k táboru autobusem.

Dnes jsme měli nástup již v 8.45 hodin místo v devět, aby se všechno stíhalo. Vedoucí dětem rozdali svačinky a zkontrolovali batůžky, jestli skrývají vybavení na celodenní výlet. Děti si sbalily pláštěnky, pití, svačinky, peněženky a bundy. Dneska nám konečně přestalo pršet, je chladno a fouká, ale alespoň je to bez deště. Na celodenní výlet nám chladnější počasí ani moc nevadí, děti se chůzí zahřejí a aspoň nehrozí přehřátí, úpal nebo úžeh.

Po dvanácté hodině už byly všechny skupiny na místě. Kluci na Šiklově mlýně dostali rozchod, aby si každý prošel, co ho zajímá a vyzkoušel si atrakce, které  ho nadchnou. Brňáci dokonce stříleli ze vzduchovek zadarmo, protože jsou Komeťáci, měli na sobě trička týmu a pán u střelby fandí taky Kometě! J Po rozchodu a programu v Šiklově mlýně se kluci dohodli s Kubou, že se cestou zpět chtějí zastavit ještě ve Strážku v obchodě a nakoupit si dobroty. Ačkoliv šli celou cestu pěšky a nepřibližovali se žádnými jinými prostředky než po vlastních nohách, dorazili do tábora jako první. Stihli se před večeří ještě vysprchovat a prohlédnout od klíšťat. Nikdo se nevrátil s puchýři, zato s úsměvem na obličeji. Tak se klukům výlet podařil.

Střední se dostali do Dolní Rožínky něco před dvanáctou hodinou a malincí před třináctou hodinou. V plánu bylo, aby se na Draxmooru prostřídali, ale osud tomu chtěl jinak. Skupina středních, která se měla vézt autobusem tam a zpět šlapat pěšky, do autobusu ráno ve Strážku nenastoupila. Pan řidič měl problém se skupinkou asi deseti francouzsky mluvicích skautů, kteří taky čekali na stejné zastávce jako naše děti, zavřel dveře a odjel. Takže naše děti do Draxmooru šlapali dopoledne pěšky. Po pár telefonátech s autodopravcem jsme obdrželi omluvu a zajistili všem dětem, aby se na cestě zpět vezli všichni v autobusem. Troška dobrodružství nikdy neuškodí.

Na strašidelném hradu Draxmoor děti čekala prohlídka hradu. Vedoucí konstatovali, že byla děsivější, než si mysleli, že bude. Smekáme klobouk dolů před dětmi, jak to všechno ustály a zvládly! (I vedoucí měli na krajíčku neutéct… Ještě, že tam ty děti měli! ;-)) Naši úplně nejmenší byli po prvním velkém leknutí slečnami z personálu odvedeni rovnou na hrací dvoreček.

Na hradě čekalo na děti 3D kino, kterým je provázela čarodějnice. Ta jim ukazovala svůj dům a na děti byly nastraženy lekavé scénky v příběhu. Celý hrad je laděn do strašidelného stylu – přítmí, děsivé zvuky a různé tematické místnosti – hřbitov, upíři, strašidla, monstra atd. A to jsou jak figuríny, tak živé bytosti, které rachotí a straší. Na konci prohlídky děti čeká ještě strašidelný výtah a pak jsou vypuštěny do zahrady, kde se nachází stánky s občerstvením a suvenýry. Připravte se na záplavu plyšových dráčků Bezzubků v různých barvách a také na strašidelné umělé upíří zuby v pusinách jindy roztomilých holčiček! J


V Dolní Rožínce jsou asi tři obchody, kde se dají koupit dobroty, proto ještě děti dostaly rozchod. Pak už měly před sebou jen cestu na autobus a kilometr po svých do tábora ze zastávky. Krásný výletní den byl zakončen zpěvem u táborového ohně za doprovodu kytary instruktora Lukáše. 

Monča

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za příspěvek!