úterý 12. července 2016

Úterý 12. 7. 2016

Ráno se celý tábor probudil do kapek deště. Bouřky teda v noci nepřišly, ale záblesky náš tábor obíhaly ze všech stran. Na snídani šly děti ještě v pláštěnkách a gumácích, ale na ranním nástupu už stáli všichni v tričkách s krátkým rukávem a koukali, jak se to sluníčko pěkně klube. Během dopoledního programu už bylo opět vedro.

Na včerejším večerním nástupu se k dětem dostal dopis od lupiče, kterým ukradl poslání. A protože jej děti musí pronásledovat, dostaly další razítko do pasu od celníka. Během noci přejeli státní hranice Francie a po probuzení se ocitly v Itálii, aby prozkoumaly další div světa. Nyní je to KOLOSEUM v Římě.

Dopoledne děti přivítal centurion města Říma, který je zavedl ke  Koloseu. A protože Koloseum po řadu let sloužilo k pobavení a gladiátorským zápasům, chtěl se centurion pobavit a uspořádal gladiátorské zápasy.

Gladiátorské zápasy probíhaly během celého dopoledne, kdy děti bojovaly vždy jednotlivec proti jednotlivci, ozbrojeni štíty a meči (bezpečné měkčené zbraně, vyrobené vedoucími). Děti byly rozděleny, aby vždy bojoval tým proti týmu. Vyhrával ten, kdo protivníky zasáhl dvěma „smrtelnými“ zásahy. Za smrtelný zásah je považován ten, od ramen dolů nevykrytý štítem. Po zápasech každý s každým začala exhibice – propukaly boje ve skupinkách a kdo chtěl s kým bojovat, tak bojoval. Nejvíce žádaným bojovníkem byl instruktor Mates, nad kterým zkoušel vítězit každý a některým jedincům se to i povedlo!

1. místo – SEZNAM – 10 výher
2. místo – RŮŽOVÍ PANTEŘI – 7 výher
3. místo – DREAM TEAM – 4 výhry

Odpoledne děti taky bojovaly, ale o vlajku Itálie. Neboť z gladiátorského města není lehkého úniku, měly za úkol nasbírat co nejvíce propustek – vlajek, aby mohly být propuštěny. Každý oddíl měl vytyčené území v lese – domeček ohraničený lany, v něm šátek – vlajku, kterou se snaží získat jiný tým. Musí si hlídat svoji vlajku a navíc bojovat o vlajku druhých. Jako život jim slouží páska na ruce v podobě krepového papíru, který si navzájem strhávají, aby ochránili své vlajky.

1. místo – SEZNAM – 39 ukradených vlajek
2. místo – RŮŽOVÍ PANTEŘI a DREM TEAM – 36 ukradených vlajek (remíza)

Zbytek odpoledne děti strávily pod vedením svých oddílových vedoucích a instruktorům mimo tábor buď v lese, nebo na zřícenině hradu Mitrov. Všechny oddíly hrály hry na stmelování oddílu a spolupráci v oddíle.

Na večerním nástupu jsme popřáli dodatečně Vendulce a Patrikovi, kteří měli na začátku tábora narozeniny – dostali od ostatních hobla, bonbóny a lízátko. Všichni badatelé byli také vyzváni k pořádnému prohlížení svých těl, už jsme totiž potkali první kusy klíšťat! A v bodování se chatek se znovu uplatnily prasátkové medaile. Tentokrát byly za čuníky vyhlášeny velké holky Barča G., Jana a Klárka J.!!!

Na večer byl nachystán táborák, ale bohužel nám po večeři začalo prudce a vytrvale pršet, tak jsme si nemohli zazpívat ani zahrát na kytaru. Přesunuli jsme se do jídelny a pod vedením Ádi byla spuštěna první diskotéka. Všechny děti tancovaly a zapojovaly se. Vedoucí i děti byli nadšeni z náhradního programu, takže ani nevadilo, že venku prší.

Zapomněla jsem Vám říci, že každý oddíl dostává každý večer určitý počet klíčů. Ten se odvíjí od jejich umístění v celotáborových hrách. Za 1. místo jsou 3 klíče, za 2. místo jsou 2 klíče a 3. místo je 1 klíč. Každý oddíl zvolil jednoho člena za klíčníka, který klíče bedlivě střeží. K čemu klíče jsou a co odemykají je zatím pro všechny jedno velké tajemství!

Monča

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za příspěvek!