úterý 19. července 2016

Úterý 19. 7. 2016

„Dobrý den, předložte pasy, celní kontrola,“ znělo dnes na státních hranicích u Los Angeles. Včerejší dopis od Lupiče končil slovy: „Vzhůru za anděly!“, tudíž děti správně uhodly, že se dnes jejich cesta bude ubírat tímto směrem. A to ještě netušily, že se dostanou až na červený koberec Hollywoodu!

Dopoledne se děti ze všech sil snažily dopadnout Lupiče, ale v Hollywoodu ho bylo velmi těžké najít. Proto zkouší veškeré možné prostředky a prosí ředitele natáčecího studia, který má přístup ke všem kamerám ve městě, aby jim pomohl. Dostat se ale přímo k řediteli tohoto studia je velmi komplikované a nelehké. Byrokracie vládne i ve světě showbyznysu a pro ověření, že nejde o žádné otravné novináře, je potřeba vyplnit formuláře a odevzdat je řediteli ke schválení. Formuláře musí podepsat dvanáct velice známých osobností, až potom bude ředitel ochoten příjmou požadavek na prozkoumání kamerových záznamů. Známé osobnosti, od kterých děti získávaly podpisy, se ale nepodepisují jen tak, jsou velmi úzce propojeny jedna na druhou. Jednalo se o to najít postup v jejich podepisovacím systému. 

Vedoucí se převlékli do kostýmů známých osobností: Charlie Chaplin (Šárka), Maryl Streep (Bára), Angelina Jolie (Adélka S.), Julia Roberts (Áďa Š.), Brad Pitt (Mates), Johny Depp (Luke), John Travolta (Kryštof), Mr. Bean (Martin), Leonardo di Caprio (host – Dominik), Pamela Anderson (host – Lenka), Paris Hilton (Markéta), Whoopi Goldberg (Jiřka). Kuba procházel Holywoodem v křiklavě žluté vestě s nápisem Press a fotil celebrity jako paparazzi. A Monča jako hlavní vedoucí byla Hollywood general director a za dvanáct získaných podpisů dětem schválila formuláře razítkem. Všichni se u této hry velmi dobře bavili, celebrity předváděly rozličné manýry a zejména Šárčin dokonalý převlek za Charlieho Chaplina a Martinovo skvělé chování, které skvěle kopírovalo pravého Mr. Beana, je nutné vyzdvihnout! J

Po sečtení všech vyplněných formulářů, kdy nejlepší byl Oliver se šesti kusy a potom několik dalších jedinců s pěti kusy podepsaných listin, dopadly týmy takto:
1. místo – SEZNAM
2. místo – RŮŽOVÍ PANTEŘI
3. místo – DREAM TEAM

Odpoledne jsme se v natáčecím studiu ještě chvíli zdrželi a pátrali po Lupiči přímo zde. Měli jsme štěstí, mohli jsme vidět živé natáčení některých filmů. Filmoví producenti a režiséři byli tak nadšení z badatelů, že jim dali možnost se také předvést před kamerou. No zkrátka na odpolední nástup si vedoucí připravili scénky ze známých filmů: S tebou mě baví svět, Hledá se Nemo, Pán, Prstenů, Harry Potter, Shrek, Forrest Gump, Titanic, Hunger Games, Piráti z Karibiku, Madagaskar, Doba ledová a Na vlásku. Děti měly za úkol uhodnout, o jaké filmy se jedná. Plný počet 14 bodů za tento kvíz obdrželi jak RŮŽOVÍ PANTEŘI tak SEZNAM. DREMA TEAM měl bodů 13, na jeden film nepřišel.

Dalším úkolem pro oddíly bylo připravit si během odpoledne stejné pobavení pro vedoucí i ostatní oddíly. Měli za úkol secvičit scénky ze známých filmů. Muselo jich být více jak tři a museli se zapojit všichni členové z každého oddílu. Jednalo se o krátké shoty a každý oddíl měl nakonec kolem třinácti scének. Děti i vedoucí se velmi bavili nad hereckými výkony dětí. Myslím, že až se jednou budou rozhodovat o svém budoucím povolání, herci a herečky by z nich mohli být dozajista také J Za velmi povedená představení si každý oddíl odnesl tři kusy klíčů do oddílového bodování.

Večer pro pobavení všech probíhala diskotéka s barem. První diskotéka měla vážně úspěch, tak se vedoucí rozhodli tu druhou zpestřit otevřením baru. Badatelé si mohli za odměnu za dnešní náročný den chodit pro „panáky“.
Nápojový lístek:
Vodka (perlivá voda)
Curacao (fanta shocata)
Rum (kofola s rumovou trestí)
Tequilla gold (nestea+pomeranč)
Tequilla silver (toma slice bezová + citron)
Absint (voda s cintrónkou)
Víno – matonka hroznová
Jagermaister – pepsi


Jako správné celebrity se badatelé nenechali dlouho přemlouvat a bar byl neustále naplněn. Večer se všichni dobře bavili. Diskotéka byla prodloužena do 21.45 hodin, aby si všichni do sytosti užili jak pomalých, tak rychlých písní. Pod dohledem zkušených barmanů se nikdo „neopil“, tak ještě vyčistit zoubky a honem spinkat do postýlek!

Monča

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za příspěvek!