pondělí 18. července 2016

Pondělí 18. 7. 2016

Podle včerejšího dopisu od Lupiče dnes ráno stojíme na státních hranicích v USA u San Franciska a čekáme na povolení vstoupit. Toho se nám také dostalo. Na celnici jsme byli upozorněni, že je klidový den, tudíž žádné běhání, musíme dodržovat pitný režim, máme hodně odpočívat a zregenerovat svá těla, jinak budeme ze země vykázáni.

Vedoucí Kuba a Áďa si udělali během dopoledne výlet do Nového Města na Moravě do nemocnice. Áďa včera při odpolední hře špatně našlápla na nožku, tak si ji pro jistotu jela nechat zrentgenovat. Vrátila se s berličkami a musí dodržovat klidový režim, ale celý oddíl PANTERŮ přislíbil, že bude na Áďu hodný a nebudou jí nikam utíkat a budou poslouchat všechny její pokyny :-D

Dnes se hlavní vedoucí Monči konečně podařilo od všech týmů získat jejich pokřiky ve psané podobě, tak se také můžete zasmát nad nápady svých ratolestí.

DREAM TEAM:
Kdysi se nám v noci zdálo, že chceme být nejlepší,
ale dnes už všichni brečí, že chtějí být než my lepší.
Poselství my dostaneme, jako Dream Team vyhrajeme!!!

RŮŽOVÍ PANTEŘI:
My jsme panteři, co věří, že jejich tým zvítězí.
Budeme tu stát a o každé vítězství se rvát.
Drápy na vás vytasíme a všechny týmy porazíme.
Růžová je barva naše, dostane nás z každé kaše.
Ondra: „Kdo jsme?“
Všichni: „Růžoví Panteři!!! Wuaaa!“

SEZNAM:
Seznamové to jsme my, vyřešíme problémy.
Vyhledáme informace, celé naší generace.
Bitvu s Explorerem vyhrajeme, na vrchol se dostaneme.
Nejsme vůbec pomalí, my jsme Seznam, to každý ví.
Náš server je nejlepší, ping zde máme nejmenší.
Poslání zpět dostaneme, domů si ho odvezeme!

Dopoledne děti pronásledovaly Lupiče, ale když už ho skoro měly, zastavila je obrovská kolona na Golden Gate Bridge. Všichni museli použít náhradní cestu a tou nejjednodušší bylo postavit si vlastní most. Badatelům ovšem chyběl materiál na stavbu takového mostu, takže ho museli nakoupit v dražbě. V dražbě se objevovaly věci, které byly i nebyly potřeba na stavbu mostu. Každý tým dostal k dispozici vyražené mince v hodnotě cca 5 tisíc a bylo na jejich uvážení, za kolik a co koupí. Z potřebných věcí to byly např. lopaty, asfalt, železné tyče, podmořský vrták, ocelové dráty, dělníci atd. V nepotřebných věcech se našli tažní koně, lepící páska, sochy, rozháněčka mraků, okapy… Samotná dražba byla velice dramatická a zábavná. Členové týmů museli spolupracovat, neustále se domlouvat a přepočítávat peníze, jestli mají dost na další dražební předměty. O výherci dražby rozhodoval počet užitečných předmětů na stavbu mostu (užitečných bylo 20, neužitečných 16 a někdy bylo velmi těžké rozhodnout o tom, jestli jim k něčemu daná věc bude).
1. místo – DREAM TEAM
2. místo – RŮŽOVÍ PANTEŘÍ
3. místo – SEZNAM

Odpoledne se do tábora dostala špatná zpráva: mosty, které badatelé postavili, se zřítily hned, jak na ně vstoupilo příliš mnoho lidí. Musí to teda zkusit jinak, třeba stavbou lodě. Do oddílu badatelé dostali základní stavební materiál jako jsou provázky, brčka, balíček špaget a papíry a pak si museli vystačit s přírodninami. Každý oddíl vyráběl tři lodě. Podmínkou bylo, že lodě musí být funkční a plavat na vodě, neboť po jejich výrobě budou následovat závody lodí. Soutěžilo se v šesti závodech, každá loď musela plout dvakrát a vyhrál oddíl s nejvíce loděmi jako první v cíli. Nutno dodat, že naši badatelé se ukázali jako velmi schopní stavitelé lodí, ztroskotaly asi jen dvě kocábky a většina by byla provozuschopná ještě dál. Badatelé své lodě i nápaditě pojmenovali a ze břehu hlasitě v závodě podporovali. Vedoucí nejvíce zaujal „Koberec“ druhého oddílu. Pořadí umístění:
1. místo – DREAM TEAM
2. místo – RŮŽOVÍ PANTEŘI
3. místo – SEZNAM


Večer na děti čekala místní zábava ve formě deskových her pod vedením instruktora Martina. Vytáhly se i deskové hry, které byly na prvním večeru s deskovkami před dětmi ukryty. Mezi nejoblíbenější patří krtečkový Černý Petr, který pařil gang Skrášků. Svoji pružnost těla děti předváděly u hry Twister. A jako každý rok si Brňáci dovezli poker, takže přišel na řadu i tvrdý hazard. Mezi vedoucími se stala oblíbenou hrou Česko JUNIOR :-D. Ve velkém se hrála hra Cink!, u které se střídaly děti jak na běžícím páse a všichni si ji chtěli zahrát. Všichni se moc bavili a my jsme rádi, že se děti mohly odreagovat u takové aktivity.

Monča

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za příspěvek!