úterý 15. července 2014

První zážitky



„My jsme se vybourali!“ Budou asi znít první zprávy, které dorazí rodičům domů, tipují vedoucí. Někde u Krumlova pan řidič škrábnul vozíkem s batohy o cizí osobní auto, ale nikomu se nic nestalo, batohy máme všechny a do tábora jsme se navzdory zdržení dostali přesně na oběd! Měli jsme zeleninovou polévku a omáčku s masem a knedlemi. Zůstalo hodně, protože jsme si ještě vezli plné batohy dobrot od maminek.

Po ubytování a vybalení byl první nástup, kde nás přivítal admirál flotily a řekl, že jsme suchozemské krysy a pokud chceme být námořníky na jedné z jeho lodí, nejdřív musíme projít přijímacími testy. Prostě jako každý rok na začátku předvést jak rychle běháme, kolik si toho zapamatujeme, jakou máme sílu… Aby vedoucí věděli, jak nás večer rozdělit do týmů, které si budou vyrovnanými soupeři. Výhoda je, že se na našem táboře potkávají vždy asi dvě třetiny stálých účastníků, a vedoucí už ví, co od koho mohou čekat. A taky vidí, kdo se rok od roku zlepšuje, třeba Markétka D., která měla mnohem lepší časy v běhu než leckterý kluk! :-)

Než jsme se ale mohli předvést, třikrát jsme si zahráli hru „krysy do děr“. Hraje se tak, že vedoucí svolají nástup a začne pršet, tak nás zaženou zpět do chatek. Přitom celou dobu předtím svítilo sluníčko! Když to vypadá dobře a pokusíme se o nástup znovu, zase se hned utíkáme schovat… Naštěstí to trvalo jen krátce a sluníčko zase vysvitlo! :-)

Je nás jen 46, a je to fajn! Zvládli jsme se rychle poznat jmény a podvečerní společné hry jsme si užili mnohem víc. Taky v oddílech nás je jen 11 až 12, ale o tom se dočtete víc na jiném místě. První večer se jinak už nic moc nedělo kromě toho, že nás Jiřka musela poučit o tom, co smíme, nesmíme, musíme a můžeme. Nakreslila jednoduché panáčky u činností, třeba jak mají na sobě přisátá obrovská klíšťata,  kapou jim z kolen kapky krve anebo zvrací a tak podobně, jiní zase trhali v lese houby, křičeli a sahali na mrtvá zvířátka… U nich jsme si povídali. Kuba udělal oheň.

Kromě Toma, který i po večerce vykecával a rušil ostatní, jsme byli hodní a zvládli rychle usnout. A aby Jonáš – Brňák nebyl jednu noc v chatce úplně sám, než mu přijedou kamarádi, přestěhoval se nakrátko do chatky k Erikovi, Markovi a Kájovi.

První budíček sirénou z megafonu nás vyhnal do krásného rána a společně se všemi vedoucími jsme se dobře proběhli a protáhli. Nástup byl opravdu slavnostní. Napochodovalo před nás osm lidí v modrobíle pruhovaných tričkách a na hlavách měli pravé námořnické čepice, kterými bylo odlišeno jejich postavení. Admirál, lodní lékař, bocman, kapitáni, kadeti a kadeti junioři. Admirál nám prozradil jména lodí ze své flotily: Blackwolf, Poseidon, Morgan a Calypso. Postupně si volal  každého člena a krásným dekretem ho povýšil na námořníka a poslal na některou z lodí. Když se admirál ptal, jestli jsou všichni s rozdělením spokojení anebo by chtěl někdo někam jinam, nikdo se nepřihlásil.

Abychom do poslední chvíle nevěděli, kdo je kapitánem které, napochodovali k nám vedoucí až po rozdělení. Největším překvapením pro všechny se stala posádka lodi Morgan, kam patří dvanáct nejstarších účastníků tábora. Zbylé tři posádky jsou tvořeny jen mladšími dětmi a brzy se dozvíte, jaký režim pro hry vedoucí vymysleli! Aby si to užili malí i velcí, naši věrní účastníci, kteří nám na táborech odrostli z prcků až do puberty a pro mnohé je tento tábor poslední… :-(

Činností celého druhého dne se pak stal posádkový program. Vymýšleli jsme pokřiky, malovali vlajky, seznamovali se, hráli hry na stmelení kolektivu, povídali si… Jen bazén nevyšel, protože se opět po obědě zatáhlo a trochu ochladilo. K večeři nás čekalo kuriózní chilli noc cerne (asi con carne s překlepem :-) ) a večerní takticko-bojová hra Černý trh. O čem byla? Námořníci si na loď mohou vzít jen omezené množství věcí, především oblečení a sucharů. Oni si ale chtějí přibalit i rum, tabák a zbraně, které jim však zabavuje pobřežní stráž. Když stráži utečou, ještě musí rumem podplatit lodníka, aby jim dovolil vše naložit…Vítězem se stala posádka lodi Black wolf, druzí byli námořníci z Poseidonu a pak Calypso. Kam se ztratila loď Morgan? Prozradíme v dalším článku, teď už dobrou noc!


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za příspěvek!