neděle 20. července 2014

Život na ostrově (sobota)



Zdá se, že naše mise byla zmařena. Bouře nás včera připravila o lodě, zásoby i kamarády! Prvním ranním úkolem bylo nalovit na ostrově Vanua Levu, který se stal na blíže neurčenou dobu naším druhým domovem, nějaká divoká prasata. V roli prasat se samozřejmě představili vedoucí a my jsme je museli skolit papírovými střelami a odnést ze hřiště do tábora. Jako nejúspěšnější byla vyhodnocena posádka Blackwolf, ačkoliv přišla se dvěma prasaty jako druhá, protože první prase posádka Calypsa neodnesla řádně a druhým (chudák Ája!) tak praštila o zem, že maso zcela znehodnotila! Třetí byl Poseidon.

Protože jsme na tropickém ostrově, kde je přes den až 35°C, vydali jsme se odpoledne pátrat do vody po znameních katastrofy. Nejdříve jsme pod vodou hledali osm hodně podobných kotev a na souši měli druhou sadu seřadit stejně jako ty v bazénu. Tentokrát se úkol podařil nejlépe posádce Poseidonu, druzí byli Blackwolf a třetí Calypso. Aby si zahráli i malí, soutěžily posádky bez Morganů. Ti měli o něco později „vytuněnou“ verzi s deseti obrázky kotviček. Morgani hráli opět na skupiny kluci proti holkám a už potřetí v řadě se holkám podařilo nad kluky vyhrát. I přesto, že máme na táboře 31 kluků, kteří samozřejmě VELMI HLASITĚ povzbuzovali své starší kamarády. Velké holky si to užívají navzdory přezíravým klučičím komentářům „my jsme je nechali“ ;-)

Před večeří jsme ještě pátrali po troskách, tentokrát už na hřišti. Vedoucí s gustem rozházeli na velké hrací ploše šatnové lístečky a potom hlásili do megafonu barvy a čísla těch, které máme sbírat. Z každého týmu vybíhal nejdřív jeden, potom mu mohl na pomoc přijít další a další a další… Poradili jsme si i s nejmenšími, kteří velká čísla neznají: „Robinku, hledej pendrek, sněhulák a poloviční sněhulák!“ (číslo 183) A on ho fakt našel! :-)  
Zvítězili Blackwolf se sedmnácti kusy trosek, šestnáct měli Calypsáci a dvanáct Poseidoni.

Večer jsme ještě lovili medvědy grizzly. Vedoucí měli opravdu perný den… ;-) Ještě že jim přijely posily z řad kamarádů vedoucích! Jednoho medvěda mohli ale ulovit jen dva spojení lovci, na dva medvědy už museli být čtyři… Vojta si z malých holčiček dělal parádní lovící formace! Se 207 kusy ulovených medvědů zvítězila posádka Calypso, 144 medvědů měli Poseidoni a s 81 kusy byli třetí Blackwolfové. Ale to nebylo vše!

Kdo chtěl, mohl se vydal ještě na stezku odvahy! Přihlásila se přesně polovina z nás, od nejmenší Terezky až po pár nejstarších. Lesem až k obří panence woo doo, do které jsme museli zabodnout špejli, a zpět, prošli všichni. Báli jsme se prý „jenom trochu“ :-) 

Den by býval byl celý pěkný, až na ten konec. V poledním klidu se Morganům povedla další individuální výzva, a ne ledajaká… Jenže vzhledem k jejich dalšímu chování byla asi poslední. Někteří to nazývají „potravou budoucnosti“, jiní se štítí. Nám, velkým táborníkům, už ale nikdo nevezme bod za to, že jsme snědli na másle smaženého cvrčka (ze zverimexu, a ještě jsme si ho živého vylovili z krabičky a dívali se na přípravu!) a mnozí tím neskutečně překonali sami sebe! ;-) Velký Luke ohodnotil navzdory tomuto zážitku (anebo právě proto?) letošní tábor jako nejlepší, který zažil. Vedoucí to moc těší!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za příspěvek!