úterý 15. července 2014

Tábor výzev pro nejstarší



Protože máme naše nejstarší táborníky moc rádi, vyrostli s námi (někteří téměř od první třídy) a přes velké množství dřepů, kloktání za sprostomluvu i jiných trestů za vylomeniny se dostali až ke svému poslednímu táboru, připravili jsme pro ně letos něco extra. Nejen že jsou zvláštním oddílem o dvanácti členech pod vedením Monči, mají taky určitá privilegia, možnosti a výjimečný program. Včetně Terky, Adélky, Matesa a Kryštofa, kteří fungují i jako pomocní instruktoři u oddílů s dětmi.

U některých her jsou losem rozděleni na výpomoc k mladším dětem (hlavně u běhání), někdy naopak vypomůžou vedoucím s organizací (např. se stezkou odvahy nebo na soutěžních stanovištích). Každý den mohou hrát s jiným oddílem, takže když působí na straně vedoucích, nikomu „nenadržují“.  

Privilegia si musí zasloužit. Chtějí noční koupání v bazénu po večerce, pomáhat na stezce odvahy místo účasti, prodlouženou diskotéku… Bude záležet na jejich chování a oni to ví.

Čtvrtý oddíl má taky své zvláštní bodování. Každý táborník může získat maximálně 24 bodů a ti nejlepší si potom půjdou jako první vybírat z trochu hodnotnějších odměn než ostatní menší děti. Nebude to ale zadarmo ;-) Body sbírají za plnění tzv. výzev. Každý den vedoucí postaví před členy jednu individuální výzvu, jejíž splnění buď mohou přijmout, anebo odmítnout – hraje každý sám za sebe. Každý den čeká ale „čtverku“ i jedna skupinová výzva, o jejímž přijetí/odmítnutí rozhodují všichni dohromady a musí se domluvit.

Hrdě můžeme oznámit, že v neděli získal každý člen první dva body, protože všichni zvládli fungovat čtyři hodiny odpoledne na programu s jednou rukou přivázanou k tělu, a také se skupina shodla, že si nechají rozbít vejce na hlavě. Co předem nevěděli – že vedoucí mají vajec jen šest a tudíž se bude losovat. Protože ale byli ochotní tento úkol podstoupit všichni, body získali také. Jak se naši puberťáci (i pubertální vedoucí ;-) ) bavili, uvidíte později na videu. Holky ale měly obrovskou radost, že los padl především na kluky – Kryštofa, Matesa, Vojtu, Davida, Patrika a jen jedinou zástupkyni holek – Terku.

Obdobně uspělo 11 členů skupiny při individuální výzvě v pondělí, kdy se zavázanýma očima hledali v nádobách s tajemným (hnusným) obsahem minci. Výzvy jsou také o překonávání sebe sama a poznávání vlastních možností, takže někteří byli sami překvapení, že dokázali sáhnout například na cvrčky.

Vedoucí postoj k těmto výzvám velmi ocenili a těší se, jak se tým čtvrtého oddílu popere s dalšími úkoly!

(A také se těšíme, že z některých „našich dětí“ nám třeba zůstanou u 7 DNÍ instruktoři a budoucí vedoucí… :-) )


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za příspěvek!