čtvrtek 17. července 2014

Trojnásobně „slavnostní“ den



Klidový, nabíjecí a sprchovací – den tři v jednom (středa). Tábor se nám přehoupnul přes třetinu a na námořnících je znát únava. Přišel čas na zvolnění. Budíček byl sice opět o půl osmé, ale dévéťák (DVT – denní vedoucí tábora) Kuba nechal rozcvičku jako dobrovolnou. Přihlásila se jen Kristýnka a Paťa Š., kteří dostali večer speciální admirálskou pochvalu!

Oficiálnímu budíčku předcházel ještě výjimečný budíček pro čtvrtý oddíl. Posádka Morgana požádala velitelství o zvláštní povolení k nočnímu koupání ve 22.00 hodin. Povolení bylo uděleno až na základě splnění další individuální výzvy – rozcvičce v bazénu v 6.00 hodin ráno. Šlo do toho 11 ze 12 členů!

Lodě přistály u břehů Havajských ostrovů a námořníci mají po krk sucharů. Na břehu uviděli růst zvláštní stromy, bonbónovníky, ale jejich chutné plody jsou moc vysoko. Vrátit se pro lano na loď by trvalo moc dlouho, proto museli za hodinu uplést lano z přírodnin. Kapitáni poté testovali jejich délku, pevnost a ohebnost. Absolutním vítězem se stala posádka z Calypso, jejíž lano – upletený cop z říčních květin – měřilo asi šest metrů a nerozpojilo se ani při tahání dvoukilového závaží! Na bonbónovník nějakým způsobem nakonec vylezly všechny posádky a pochutnaly si. Kromě velkých kluků, kteří se pokusili obelstít úkol tím, že prostě našli klacek a kousek omotali travinami. Jenže na pravém lanu jde udělat uzel… ;-)

Na dnešní den opět připadlo sprchování. Střídáme se obden s druhým táborem, který má 130 členů, pro všechny by teplá voda denně nebyla. Malé holčičky se stihly osprchovat a prohlédnout od klíšťat ještě před obědem, část kluků v poledním klidu. A hned na odpoledním nástupu jsme se rozdělili do skupin, v nichž půjdeme zítra na průzkum ostrova Oslavany, kde admirál objevil zvláštní obyvatele. Vypadají trochu jako trpaslíci, jsou zamazaní, žijí v norách… Permonium!

Morgani stihli v mezičase splnit dodatečně skupinovou výzvu z pondělka, a to zavolat cizímu člověku a zařídit program od externí firmy pro táborové děti na příští týden. Poté, co se všichni shodli, že úkol budou plnit, nemohli se dohodnout, kdo vezme mobil do ruky a skutečně zavolá. Tentokrát vedoucí nebyli krutí a nelosovali, nechali je určit mezi sebou. Jako první volal Vojta, po vypadnutí signálu Markét a upřesnění nakonec dořešila Terka. „Paní Veselská“, domluvená kamarádka vedoucích, sama taky táborová vedoucí, měla přesné instrukce, jak hovor mladým táborníkům komplikovat, a oni obstáli na výbornou!

Protože pan správce nedopatřením vypustil přes noc bazén, nešli jsme se koupat. Navíc následovala hra, při níž jsme se ráchali víc než půl hodiny v řece a zdravotník Jirka všechny políval z kýblu. Stavěli jsme z kamenů majáky pro další lodě, aby neuvízly na skaliskách. I v této hře zvítězila posádka Calypso, Blackwolf a Poseidon měli stavbu stejně vysokou. A protože se musíme na ostrovech s domorodci nějak domlouvat, zejména večer na havajské diskotéce, další krátkou hrou jsme prokazovali jazykové schopnosti. Třetí vítězství pro Calypso, jejíž posádka našla nejrychleji všech sedm obálek s větami v cizích jazycích, správně je zařadila a přeložila. Druzí byli Blackwolfové a třetí Poseidoni, všichni s pomocí rozlosovaných členů čtvrtého oddílu Morgan.

Pro velký úspěch jsme se zbývající hodinu zabavili hrou Souboj lodí. Následující večeři – obyčejné těstoviny s kečupovou omáčkou a sýrem – velmi obohatila další skupinová výzva pro čtvrtý oddíl. Souhlasili, že se nají jako tým, s rukama svázanýma se sousedy, pěkně dokola. Zlomyslnosti na sebe nenechaly samozřejmě dlouho čekat, ale můžeme ubezpečit rodiče, že odcházeli všichni nasycení (zvládli si i přidat) a napojení. „Ochočili“ si totiž jako obsluhu některé další děti z tábora, které se při přinášení a odnášení taky dobře bavily.

Můžeme konstatovat, že si tábor užíváme plnými doušky, dokonce je skvělé, že každý den krátce lehce sprchne a vzduch se ovlaží. Závěr dne patřil havajské diskotéce, kde se nic zvláštního nestalo, a odebrali jsme se do svých pelíšků spinkat a připravovat nožičky na zítřek… Snad nebude zítra pršet, opět se tu honí mraky!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za příspěvek!