středa 22. července 2015

Héřiny nástrahy

Děti ve svých zápiscích stále píší, jak je „ráno vzbudil hrozný megafon“, ale je potřeba uvést věci na pravou míru. Ve skutečnosti ty hrozné děti budí každé ráno chudáčky spící vedoucí! Buď jsou všichni tak natěšení na další aktivity, že nemohou dospat, anebo je vedoucí málo unavují, ale když se o půl osmé – a nyní ke konci tábora dokonce až v osm hodin! – ozve megafon / budíček vedlejšího tábora / hromování, většina táborníků už je zcela řádně ustrojená a klábosí na zápraží svých chatek! Nebo cizích chatek. Nebo u nástěnky za chatkou vedoucích :-)

Dopolední čtení bylo o Zlatém rounu. Nechyběl kvíz, u kterého ale byli někteří přistiženi při podvádění, takže to celému týmu Sparty ubralo na skóre. Nejlepší byly Athény. Následovala hra, kde jsme si předávali tajnou zprávu formou štafety a běhání na hřišti. Nejvíce bodů (118) získala Olympie, na druhém místě se 104 body se umístily Athény a Spartě, které se dnes moc nedařilo, zůstalo třetí místo a 93 bodů.

Protože byla hra velmi rychlá, zahráli jsme si ještě honičku Lišky a na dvacet minut se skočili svlažit do bazénu. Ještě jsme netušili, že odpolední koupání bude taky rychlé, jen na osvěžení, než se vydáme na tři hodiny mimo tábor. Vedoucí nám naplánovali takový menší výlet, abychom se podívali i někam jinam než na hřiště, Templštýn a les nad jídelnou.

Po svačince se každý oddíl vydal jinam, jak se rozhodli vedoucí. Olympie šla prozkoumávat skály nad řekou a krásnými výhledy směrem od tábora k Biskoupkám. Athény brodily řeku plnou raků v místě, kde bývala ještě vloni kláda, a na druhém břehu hrála hry a skládala vlaštovky. Sparta kvůli bolestivému nateklému štípanci vedoucí Ádi nemohla odejít daleko a zahrála si hry jen u velké skály v lese. Všichni jsme s sebou měli povinně láhve s pitím, protože vedro bylo opět neúprosné! Vedlejšímu táboru už zkolabovalo několik lidí včetně zdravotnice, takže my jsme se stále dobře hlídali navzájem.

Také jsme během dne netušili, že Monča se Šárkou vyrábí potají ve skladu draka a my budeme muset ty čtyři dračí hlavičky večer uspat ukolébavkou. Ale kde! Na Templštýně!!! Byl kvůli tomu i posunutý večerní nástup na sedmou hodinu a když jsme pochopili, kam se poženeme, vůůůbec se nám nechtělo! Vyráželi jsme v pořadí, v jakém jsme vymysleli slova ukolébavky, a Sparta téměř dohnala vedoucí, kteří se šplhali s drakem nahoru jen chvilku před námi!

V první chvíli nám byl malý dráček k smíchu. Když ale začal řvát a chtěl si nás dát k večeři, přestali jsme provokovat a raději zpívali. A ono to zabíralo! Dračí hlavy jedna po druhé začaly zívat a usínat, až drak zachrápal a my jsme si mohli pobrat zářící dračí šupiny na památku (lightsticky – náramky). Když se drak zase probouzel, s ječením jsme utíkali pryč za roh. Potom jsme se společně s drakem i vyfotili.

Na Templštýn se nevydal jen Kuba P., kterému se udělalo po nástupu špatně. Naopak tuto hru s pomocí a podporou týmu zvládla Eliška, která sice zaplakala, ale náramek si mohla odnést taky! Dolů jsme se vrátili ještě za světla a zahráli si s instruktory hry na hřišti, než jsme šli spát…

P. S. Vedoucí děkují za velmi příjemný balíček rodičům Kubíka a Moničky z Perné ;-)
ZÁPISNÍK TÁBORNÍKŮ:

Ráno nás jako vždy vzbudil příšerný megafon. Po rohlíkové snídani jsme šli všichni uklízet a následovala honička Lišky. Poté následovalo krátké koupání a jak jsme se osušili, šli jsme na oběd. Odpoledne jsme se šli opět koupat v tom vedru, to bylo velmi osvěžující. Šli jsme prohledávat okolí tábora. Nejdřív jsme brodili a potom jsme v lese hráli hry. Jak jsme došli do tábora, navečeřeli jsme se a byla stezka odvahy. A poté jsme šli spát.


Ilča, Kuba Sk. a Monča Sk. (Athény) 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za příspěvek!