neděle 12. července 2015

Informace k příjezdu na LT

Příjezd na tábor: 12. 7. před polednem, autobus zastaví u cihelny asi 3 km od tábora, věci dětí se vezou nákladním autem, děti jdou pěšky (př odjezdu naopak), ihned je oběd, pak ubytování

Ubytování: děti se SAMY rozdělí do čtveřic, jednotlivce spojí vedoucí, ubytují se, mají asi 1,5 hodiny na vybalení; jak je čas (většinou první večer), kontrolujeme, jestli děti bydlí opravdu se svými kamarády, jak nám psali rodiče do dotazníků, jestli spí na dolní posteli ten, kdo tam spát má, apod.

Táborový režim:
- 7.30 budíček, rozcvička, ranní hygiena
- snídaně 8.00-8.30 dle domluvy s dalšími tábory, pak úklid v chatkách
- ranní nástup kolem 9.00-9.30
- 10.00 přesnídávka
- dopolední blok aktivit
- oběd 12.00-12.30 dle domluvy s dalšími tábory
- do 14.00 polední klid (VLASTNÍ AKTIVITY, MOŽNOST TELEFONOVAT, VEDOUCÍ JSOU NA TELEFONU 7 DNÍ)
- 14.00 odpolední nástup
- odpolední blok činností, zařazená svačina
- 18.00-18.30 večeře dle domluvy s dalšími tábory, pak OSOBNÍ VOLNO (VLASTNÍ AKTIVITY, MOŽNOST TELEFONOVAT, vedoucí mají poradu)
- cca 19.30 večerní nástup
- večerní blok činností asi do 21.30
- 22.00 večerka (s výjimkou noční hry nebo stezky odvahy)

Stravování: 
Jídlo je zajištěné službou 5x denně, jídelníček je vyvěšený u jídelny. Vaří se zde velmi dobře (ve srovnání s jinými tábořišti či školními jídelnami), klasická česká jídla. Polévky si děti nabírají samy z terin, pro druhé si chodí k okýnku - každý si tak může vzít, kolik jídla chce, i říct, když nechce např. omáčku, knedlu... Žádné normování. Přídavky možné. Ať víte, kdyby vám děti tvrdily něco jiného ;-) Zdravotník dohlíží na to, aby každý aspoň něco snědl a nenosil hned plný talíř vrátit. Máme zkušenost, že po pár dnech dojdou zásoby kokin, tělo chce energii na lítání a hry, takže děti jíst začnou :-) (A taky spát a nelumpačí po nocích ;-) )
Pitný režim je zajištěný stále - u jídelny várnice se šťávou, děti honíme pít, nabírat si do láhví (malé, jen 0,5-0,7 litru, aby jim to pak nekvasilo někde v chatce). Pitná je i voda u jídelny, mohou si míchat tangy apod.
Netřeba balit a posílat hromady jídla a vozit balíky vod.

Adresa na tábor: 

Letní tábor 7 DNÍ
Jméno dítěte
Areál pod Templštýnem
Hrubšice 19
664 91 Ivančice
(nutno nadepsat, že je dítě z tábora 7 DNÍ, v areálu bude současně probíhat více akcí!)

Tábory 7 DNÍ jsou proslulé velkým množstvím balíků, které dětem chodí. Balíky děti otevírají před vedoucím - už jsme zachytili pivo, energy drinky a jiné věci, co nejsou pro děti, byli na jednom tábořišti obvinění, že někomu rodiče poslali jitrnice, co se pak našly za chatkami... ;-) Tak raději... :-)  

KONTAKT NA TÁBOR:
V tábořišti NENÍ TÉMĚŘ VŮBEC SIGNÁL (zejména O2 a T-mobile)! Telefon vedoucích 721 856 920 bude zapnutý vždy v odpoledním klidu cca 12.30-14.00 hodin - pro volání nám nebo dětem. Ale nemůžeme slíbit, že se dovoláte. V jinou dobu jsme s dětmi na programu a telefon nenosíme! 
Pište raději SMS zprávy, budeme se snažit chodit pravidelně alespoň 1x za dva dny na signál (mimo údolí). V případě nutnosti budeme volat ze soukromých telefonů (Vodafone má jakž takž signál u záchodů...).

DĚTI MAJÍ ZAKÁZANÉ NOSIT MOBILY NA PROGRAM STEJNĚ JAKO OPOUŠTĚT TÁBOŘIŠTĚ A HLEDAT SIGNÁL PO SKALÁCH! Ale pokud půjdeme mimo tábořiště, vedoucí jim budou povolovat vzít mobil a umožní zavolat nebo napsat domů, bude to však nepravidelně.

Návštěvy a opuštění tábora:
Návštěvy VŽDY prosíme předem ohlásit - můžeme tak ošetřit například to, že někomu je smutno, my se ho snažíme povzbuzovat, aby neplakal, a pak vidí, že někomu jinému rodiče přijedou... Komplikuje to situaci nám i druhým rodičům, proto se raději předem domlouváme. Každá návštěva musí taky U HLAVNÍ VEDOUCÍ podepsat bezinfečnost.
Odjezd dítěte z tábora - VŽDY OPROTI PODPISU A SOUHLASU HLAVNÍ VEDOUCÍ. Pokud dítě nevyzvedává rodič, musí být osoba písemně zplnomocněná rodičem se všemi náležitostmi plné moci - je to v zájmu ochrany Vašich dětí.

Zdravotní potíže a jiné problémy:
Pokud se něco přihodí, postaráme se v první řadě o zajištění ošetření dítěte, potom volá HLAVNÍ VEDOUCÍ, případně její zástupce nebo zdravotník rodičům. V případě průjmu, zvracení, zvýšené teploty nebo bolesti hlavy bez jiných příznaků, které trvá pár hodin, necháme nejdřív dítě vyspat a odpočinout, dohlížíme na pitný režim i jídlo, většinou se jedná jen o přetažení, únavu nebo úžeh a druhý den táborník běhá. Když je potřeba ošetření u lékaře, máme smluvně domluveného dětského lékaře v Ivančicích a také voláme rodičům - mohou si pro dítě přijet a nechat ošetřit i doma.

Když jsou jiné problémy (výchovné, smutky...), volá HLAVNÍ VEDOUCÍ ihned a řeší s rodiči.

Jestliže vám nevoláme, ale vy se od dítěte dozvíte, že není něco v pořádku - prosíme, ozvěte se vy nám. Nejsme s dětmi 24 hodin a někdy nepřijdou, aby se svěřily. I my si přejeme, aby si každý tábor hezky užil, cítil se zde dobře, odvezl si krásné vzpomínky a rodiče byli doma v klidu.

Blog:
Blog bude aktualizován asi jednou za čtyři dny, jak se dostaneme "do civilizace". Pracovní povinnosti na táboře jsou přednější.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za příspěvek!