úterý 21. července 2015

Týmové spolupráce

Už je úterý a za čtyři dny jedeme domů! Když se Jiřka na ranním nástupu ptala, jestli se těšíme, ozvalo se hodněkrát „ano“, ale párkrát i „ne“. Mamky, začněte vymýšlet, jakou dobrotu nám v sobotu uvaříte! ;-)  

Jinak jsme ráno spali až do osmi a v táboře byl po náročném sportovním dni, zakončeném noční hrou, až do budíčku klid. Máme totiž dnes klidový odpočinkový den. Na ranním nástupu nás poctil svou návštěvou Poseidon spravým, stříbrně se lesknoucím trojzubcem!  

Dopoledne jsme se vrhli na hru Řecký golf, ale v podstatě šlo o kroket. Kuba vyrobil pro každý oddíl deset barevně odlišených branek, na hřišti postavil trasy, které se nám různě křížily a vedly i kolem překážek a z kopce do kopce. Hráli jsme tři kola a výsledky jsou:  
  1. Sparta  
  1. Olympie 
  1. Athény 
Dostali jsme trochu napomenutí, hlavně Athény, protože jsme si u hry navzájem nefandili moc hezky a spíš ošklivě křičeli na ty, kterým se něco nepovedlo. Vedoucí z toho byli zklamaní. Ale vzali jsme si to k srdci a příště na sebe budeme hodnější! 

Barča ze třetího oddílu si zajela s vedoucím do Ivančic k panu doktorovi, protože ji trochu škrábe v krku a včera odpoledne ležela s teplotou na marodce. Naštěstí nám ji pan doktor vrátil po testech s tím, že nejde o angínu, Barča nesmí lítat, ale do klidových her se zapojovat může. Hurá, nepojede domů předčasně!  

V odpoledním klidu hrála tentokrát na kytaru malá Michalka a velcí kluci ji chválili, jak je na svůj věk šikovná! Terezka Kl. se ujala psaní zápisků táborníků a ostatní si povídali, psali dopisy domů nebo debatovali u táborových novin, kdo s kým chce chodit a co se bude dnes ještě dít :-) Vyslechnuto zpoza chatky: „To není klidový den na mozek, ale na tělo!“  

Přesto, že Poseidon s sebou přinesl trochu mráčků, horko moc nepolevilo. Odpoledne opět patřilo koupání a blbnutí na matracích ve vodě. Dlouho jsme nečetli pověsti, následovalo tedy čtení o Daidalovi a Ikarovi. Kvíz nejlépe zvládla Sparta a Olympie – měly shodně 12 bodů. 

Hra motivovaná pověstí byla samozřejmě o létání. Nestavěli jsme však křídla sami sobě, nýbrž vejci. Ano, vejci. Museli jsme totiž z dodaného materiálu (kousek papíru, kousek izolepy, pár špejlí…) sestavit dvě různé konstrukce, aby vejce, puštěná ze dvoumetrové výšky, pád na zem přežila! Tuto hru už hrála řada nynějších instruktorů a vedoucích, když byli na táboře ještě v roli dětí, a mohou potvrdit, že to opravdu jde! Jak si s tím poradily naše týmy?  
  1. Athény – v konstrukcích přežili oba letci (vejce) 
  1. Olympie – jeden letec zahynul 
  1. Sparta – zabila oba letce!!! :-)
Na nástupu nás vedoucí varovali před včelami a vosami. Kromě jiného hmyzu je jich tady teď hodně a Jirka denně ošetřuje žihadla. Jenže vosy si našly cestu už i do jídelny a mohou spadnout do hrnku s pitím nebo sednout na ledňáčka… Musíme být opatrní! 

Večer jsme si udělali diskotéku pod širákem na hřišti. Bylo to zase něco jiného a aspoň se nám hudba nepřeřvávala s druhým táborem, který ve své klubovně vedle jídelny volil bouřlivě táborovou miss. Potom už jsme se odebrali do chatiček a těšili se, co nám přinese další den. Vrchol Olympu je ještě daleko a zbývá tak málo času!!!  

ZÁPISKY TÁBORNÍKŮ: 

Ráno nás hlasitý výkřik Kuby rychle probudil ze sladkého spánku. Před snídaní jsme měli jako vždy čas na úklid chatek a hygienu. Při snídani jsme nasytili břicha rohlíkama s pomazánkou. Poté započal dopolední program. Přesunuli jsme se dozadu na hřiště a hráli jsme řecký golf, který byl velmi zajímavý a napínavý až do poslední minuty. Hned po golfu jsme si šli ještě jednou zastřílet na terče s lukama a šípama. Poté následoval oběd v podobě rizota. V klidu jsme odpočívali až do dvou hodin než byl nástup v plavkách a odebrali jsme se do bazénů.

Jak jsme se usušili, posadili jsme se do stínu a poslouchali povídku Daidalos a Ikaros, ze které jsme následně měli kvíz. Po kvízu jsme odešli do lesa a sestrojovali jsme konstrukce, které měly ochránit vajíčka při pádu z výšky. Při téhle hře jsme si pěkně vyhráli. Následovala večeře a poté příprava na diskotéku a samotná diskotéka. My někteří jsme zůstali déle, ale poté asi okolo desáté jsme v klidu ulehli do postelí a usli.


Markét (Olympie)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za příspěvek!