úterý 14. července 2015

Jak jsme potkali Persea a Arachné



Po budíčku, rozcvičce a snídani jsme měli opět nástup. Už umíme stát hezky vyrovnaně, nikdo neruší, jen sem tam někdo přibíhá pozdě. Někteří se vrátí z dřepování pěkně „namakaní“ ;-) Řešilo se, že neumíme zhasínat v chatkách a zavírat, když z nich odcházíme, a máme tam nepořádek a smrad. Kluci ve složení Kája, Prokop a Honza J. si vysloužili první prase – fůůůj! :-)


Podle kostýmu jsme poznali, že tento den je dnem bohyně Pallas Athény, čili Šárky. Dnes jsme si museli udobřovat ji a postupně dostala báseň, oštěp a obrázek. Athéna byla také naší průvodkyní při hře Perseus. I k ní jsme četli pověst a plnili kvíz, v něm byla nejlepší Olympie. Hra spočívala v tom, že jsme museli poslepu získat co nejvíc hlav medúz. Slepý byl vždy jeden z dvojice, druhý navigoval. Hadí ocásky z hlav medúz jsme navěšeli na stromy v lese (a nachystali si tak odpolední bojovku :-) ). V této hře zvítězili:
1. místo: Sparta (83 hlav)
2. místo: Athény (64 hlav)
3. místo: Olympie (63 hlav)


Oběd nám tentokrát velmi chutnal a chodili jsme si hojně přidávat – plec na pepři s rýží. V odpoledním klidu jsme se sesedli kolem instruktora Kryštofa a velkého Lukáše, kteří brnkali na kytary, to bylo fajn.


Odpolední hru Arachné uvedl tentokrát místo čtení krátký animovaný film – zaujal nás ještě víc než čtení. V kvízu zabodovala opět Olympie. Lítačka v lese byla divočejší, než jsme si mysleli. Instruktoři v roli pavouků nás pěkně proháněli a ani vázání jednotlivých kousků provázků do jednoho dlouhého vlákna nebylo lehké. Nejdelší vlákno měla nakonec Sparta, druhá byla Olympie a třetí Athény. Z lesa jsme přivedli i dva zraněné – Oliho s naraženými žebry, ten se ale rychle zotavil a večer už běhal. Druhý byl velký Lukáš, jemuž se podvrtlo koleno, spadl a kulhal k Jirkovi na ošetření. Dostal zatím stahovací obvaz a mast a zítra uvidíme…


Z lesa jsme měli za úkol přinést každý dřevo na táborák, který nachystal vedoucí Kuba s instruktorem Kryštofem. Na kytaru u ohně hrál velký Lukáš a ze zpěvníků jsme si vybírali, co se nám líbilo. Na to, že je nás tu tolik nových a mladších, vydrželi jsme zpívat skoro hodinu a když vedoucí ohlásili přípravu na večerku, ještě jsme si – už bez kytary – dali několik rádiových hitů. Instruktorky Áďa a Barča dostaly pochvalu za to, jak nás rozezpívávaly. A vedoucím se večer líbil celkově, zněli jsme jako sehraný sbor, nikdo nezlobil, neodbíhal… Začínáme být parta!


P. S. Došly první dopisy!!! Děkujeme! :-)



ZÁPISKY TÁBORNÍKŮ: 


Po dlouhých dvou dnech začal oddílový den Sparty, tedy náš. Jelikož jsme byli unaveni z předešlého dne, tak na ranní nástup nepřišli někteří včas. Poté jsme začali intenzivní, ale velmi účinnou rozcvičku s úžasnou Áďou. Následovala obvyklá rohlíková snídaně.


Dopolední program jsme začali povídáním a kvízem o Perseovi, který zabil strašlivou medúzu. Bohové si pro nás připravili dobrodružství, ve kterém jsme chytali a vzápětí zabíjeli potomky medúz. Zbylé kousky medúz jsme pověsili v lese, aby se nasytili vyhladovělí orli. Konečně nastal čas oběda a my jsme byli jako hladoví orli.


Potom nastal pohodový odpolední klid, po kterém jsme shlédli video o pyšné Arachné a Athéně. A samozřejmě to by nebyli vedoucí, aby z toho nebyl kvíz. Následující hra spočívala v tom, že každý tým musel posbírat co nejvíce pavučinek. Háček byl v tom, že nás honili pavouci a niť svázaná z menších pavučinek se nesměla roztrhnout. Po těžkém boji a mnoha zraněních jsme vyhráli.


A teď bychom chtěli vyjádřit krátkou část z večerního nástupu pár verši:


U třicítky Jiřka stála,
z plna hrdla křičela,
co ten Kubík (Kol.) zase dělá,
dlouho se pak divila.


Nakonec jsme usedli u táboráku a prozpěvovali bohům.


Marťas a Kačka (Sparta)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za příspěvek!