neděle 12. července 2015

Milí táborníci a rodiče!

Vítejte na cestě do starověkého Řecka!

Již za pár hodin začne strastiplná pouť na horu Olymp za bohy, kteří se nahněvají na lidi za jejich chamtivost, hašteřivost a nenasytnost. Lidé si budou muset bohy usmířit a naklonit, putovat vyprahlou krajinou, odolávat nástrahám, bojovat, tvořit a být na sebe hodní... Podaří se jim to? Kdo prokáže největší odvahu? Dojdou všichni až do cíle?

Průvodci na této cestě budou lidem samotní bohové. Každý den jeden z nás - Gaia, Zeus, Héra, Athéna, Artemis, Afrodita, Poseidon, Dionýsos, Themis, ale také posel Hermés a nymfa Echó. A možná připluje na své lodi i samotný Hádes, vladce temného podsvětí... Setkávat se s námi budou lidé i prostřednictvím čtení starých řeckých bájí a pověstí, případně v jejich animované podobě na obrazovce notebooku. Z každého dne také budou muset lidé psát vlastní kroniku.

Už ale prozrazujeme mnoho z toho, co by mělo prozatím zůstat skryto! Zatím víte něco do začátku, abyste mohli lidem držet palce a podporovat je :-) Na těchto stránkách se budete postupně dozvídat, jak cesta pokračuje, jak se kdo vyznamenává či naopak, organizační atd. Píše naše nejvyšší - pramatka všeho - Gaia, která jednou za pár dní sestoupí z Olympu (kde není skoro signál ani na telefon, natož na internet), zastaví se v lidské civilizaci a tam vše pošle. Když jí to její božské povinnosti na Olympu dovolí, tj. nechystá hru, neřeší krize atd. :-)

První várku můžete očekávat pozdě večer středu či čtvrtek prvního týdne.

V pátek 17. 7. (pokud nebude průtrž mračen) se vydáváme na pochod k Tróji (do Ivančic, na signál). Očekávejte naše hovory :-) A mějte se bez nás hezky a pohodově!



Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za příspěvek!